Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Μπουρλά: Πιθανόν να χρειαστεί και τρίτη δόση για το εμβόλιο της Pfizer

Μία τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου για τον κορονοϊό μέσα σε 12 μήνες, ίσως χρειαστούν οι πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της Pfizer σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μπουρλά: Πιθανόν να χρειαστεί και τρίτη δόση για το εμβόλιο της Pfizer

Να σημειωθεί πως η Pfizer ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι πολύ αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Τα δεδομένα ήταν βασισμένα σε μελέτη που συμμετείχαν πάνω από 12.000 εμβολιασμένα άτομα. Παράλληλα σημειώνεται πως απαιτούνται περαιτέρω δεδομένα για να εξεταστεί αν η προστασία διαρκεί μετά τους έξι μήνες.

Την ίδια ώρα η Pfizer βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την ΕΕ για την παροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού, μέσα στα επόμενα δυο χρόνια όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στην εφημερίδα Corriere della Sera

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της Pfizer, μετά από περίπου δύο μήνες δεν θα υπάρχει, πρόβλημα με την επάρκεια εμβολίων. Παράλληλα, ο κ. Μπουρλά υποστηρίζει πώς μέσα στο φθινόπωρο, η ζωή των πολιτών θα επιστρέψει εντός της γνωστής καθημερινότητας «διότι ο κορονοϊός θα γίνει σαν την εποχική γρίπη».

Επίσης ο  κ. Μπουρλά υποστηρίζει ότι «το εμβόλιο της εταιρίας του προστατεύει από όλες τις παραλλαγές της Covid-19».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ