Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

«Έφυγε» ο επιφανής δικηγόρος Αριστείδης Οικονομίδης- Είχε διατελέσει (και) αντιπρόεδρος του ΔΣΑ

 Εφυγε σε ηλικία 90 ετών.  Όπως έγραψε αποχαιρετώντας τον ο Θεμ. Σοφός «Δικηγορούσε μέχρι χθες»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Έφυγε» ο επιφανής δικηγόρος Αριστείδης Οικονομίδης- Είχε διατελέσει (και) αντιπρόεδρος του ΔΣΑ

Μια πολύ μεγάλη μορφή της δικηγορίας, ένας τζέντλεμαν των ακροατηρίων , ο Αριστείδης Οικονομίδης έφυγε σε ηλικία 90 ετών, παραμένοντας μάχιμος δικηγόρος σε ολόκληρη την ενήλικη ζωή του.

Πρόκειται για μια από τις πιο ευγενείς φυσιογνωμίες του δικηγορικού κλάδου, ένας ευπατρίδης της δικηγορίας, που διέπρεψε στα ποινικά δικαστήρια με την ευρυμάθεια και την οξυδέρκειά του , όπως βέβαια και την μαχητικότητά του.

Το τελευταίο του βιβλίο εκδόθηκε το 2014 με τιτλο “Ο Ποινικολόγος, 55 χρόνια στους δρόμους της δικαιοσύνης” (2014)».

Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε σύμβουλος του ΔΣΑ και πρωην αντιπρόεδρος του Συλλόγου, αναφέροντας :

«Καλό ταξίδι φίλε Αριστείδη…

Μόλις πληροφορήθηκα με θλίψη, ότι απεβίωσε ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, ένας επιφανής δικηγόρος, μια μεγάλη μορφή του νομικού κόσμου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Α. (1999-2002), προσωπικός και εγκάρδιος φίλος μου και εξαίρετος συνάδελφος. Δεν θα λησμονήσω ποτέ την διαπρεπή παρουσία του στα ακροατήρια, τις αγορεύσεις του, τις συνομιλίες μας, τη φιλοσοφική σκέψη του, την ανυπόκριτη και ενεργό στήριξη και αγάπη του, το βαθύτατο σεβασμό και γνώση του για το Ποινικό Δόγμα και την παντοτινή προσφορά του ως συνήγορος υπερασπίσεως. Εξεπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (1955). Συγγραφέας πληθώρας βιβλίων και άρθρων, όπως “Περί των καθ΄έξιν και κατ΄επάγγελμα εγκληματιών” στη Γαλλική, “Δικαιοσύνη – Κοινωνία – Προβληματισμοί και Οράματα” (2002), “Ο Ποινικολόγος, 55 χρόνια στους δρόμους της δικαιοσύνης” (2014).

Δικηγορούσε μέχρι χθες».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ