Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Μύκονος: “Κόλαφος” η εισαγγελέας για τις πολεοδομικές παραβάσεις – “Δεν είναι δυνατό να επικαλείστε αδυναμία εντοπισμού” – ΒΙΝΤΕΟ

«Από το 2012 μέχρι το 2017 λειτουργεί αυτόνομη πολεοδομία στο δήμο της Μυκόνου με έδρα στο νησί της Μυκόνου όμως έφυγε και ο τελευταίος υπάλληλος και μείναμε με μηδέν υπάλληλο με απόφαση του υπουργού εσωτερικών το 2017» αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μύκονος: “Κόλαφος” η εισαγγελέας για τις πολεοδομικές παραβάσεις – “Δεν είναι δυνατό να επικαλείστε αδυναμία εντοπισμού” – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Με συλλήψεις προειδοποιεί η εισαγγελία της Σύρου τους υπευθύνους στις πολεοδομίες Σύρου και Μυκόνου αν συνεχίσουν να ολιγωρούν έναντι παρανομιών, φέρνοντας τις υπηρεσίες δόμησης προ των ευθυνών τους, ενώ η Μύκονος έχει βρεθεί στο “μάτι του κυκλώνα” μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το όργιο αυθαιρεσίας.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, η εισαγγελέας πρωτοδικών Σύρου, Ολυμπία Λαμπροπούλου, επιρρίπτει ευθύνες στην πολεοδομία τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατό να επικαλείστε αδυναμία εντοπισμού των ως άνω ακινήτων των οποίων σας έχει γνωστοποιηθεί η ακριβής τοποθεσία με γεωγραφικές συντεταγμένες αλλά και τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου της ιδιοκτήτριας εταιρείας αυτών όπως και η επωνυμία του καταστήματος, επιχείρησης, ξενοδοχείου κλπ».

«Οι μεν επιχειρήσεις ακίνητα ανήκουν ως επί το πλείστον σε επιφανείς ή γνωστούς επιχειρηματίες της Μυκόνου, τα δε υπαίτια πρόσωπα είναι γνωστά στην υπηρεσία σας από προηγούμενες παραβάσεις» επισημαίνει η εισαγγελέας. Παράλληλα, η εισαγγελέας πρωτοδικών μεταξύ άλλων επιρρίπτει ευθύνες στην πολεοδομία για ολιγωρία, παραλείψεις και καθυστερήσεις και επιλεκτικούς ελέγχους.

«Κατά το παρελθόν έχει παρατηρηθεί ότι με την επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού και φόρτου εργασίας η υπηρεσία σας επιδεικνύει ολιγωρία ως προς την εκτέλεση παραγγελιών προς διενέργεια αυτοψίας για τη διαπίστωση αυθαιρέτων κτισμάτων στην περιοχή αρμοδιότητας σας είτε παραλείποντας τελείως να διενεργείται αυτοψία είτε αδρανοποιώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που λαμβάνετε γνώση αυτών» τονίζει η κυρία Λαμπροπούλου.

Μύκονος: “Μείναμε με μηδέν υπάλληλο με απόφαση του υπουργού εσωτερικών το 2017”, λέει ο δήμαρχος

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος της Μυκόνου στον ΣΚΑΪ, Κωνσταντίνος Κουκάς, «από το 2012 μέχρι το 2017 λειτουργεί αυτόνομη πολεοδομία στο δήμο της Μυκόνου με έδρα στο νησί της Μυκόνου όμως έφυγε και ο τελευταίος υπάλληλος και μείναμε με μηδέν υπάλληλο με απόφαση του υπουργού εσωτερικών το 2017». 

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας εφετών διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για όλα τα αυθαίρετα στη χώρα Μυκόνου και στην Άνω Μερά Μυκόνου τα οποία υπήχθησαν στο νόμο περί τακτοποίησης αυθαιρέτων χωρίς ποτέ να ζητηθεί η γνώμη και η άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων ΑρχαιολόγωνΔέσποινα Κουτσούμπα, υπογραμμίζει με τη σειρά της πως έχουν γίνει χιλιάδες υπαγωγές αυθαιρέτων ωστόσο, μόνο τρεις ή τέσσερις εκθέσεις έχουν έρθει στην αρχαιολογική υπηρεσία με τις περισσότερες τακτοποιήσεις να έχουν γίνει χωρίς την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

«Ενώ γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει χιλιάδες υπαγωγές αυθαιρέτων στο νόμο 4495 δηλαδή χιλιάδες τακτοποιήσεις μόνο τρεις ή τέσσερις έχουν έρθει στην αρχαιολογική υπηρεσία. Όλες οι υπαγωγές που έχουν γίνει χωρίς την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας είναι παράνομες και δυστυχώς οι μηχανικοί που υπέβαλαν το φάκελο δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν ότι η χώρα Μυκόνου και η Άνω Μερά Μυκόνου είναι παραδοσιακοί οικισμοί και κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι» επισήμανε η κυρία Κουτσούμπα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ