Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Ν. Χαρδαλιάς για εμπλοκή υπαλλήλων της Περιφέρειας στο κύκλωμα εκβιαστών: “Μηδενική ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα”

Όπως τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς "Δεν πρόκειται να ανεχθώ από καμία υπηρεσία και από κανέναν τέτοιου είδους συμπεριφορές". 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ν. Χαρδαλιάς για εμπλοκή υπαλλήλων της Περιφέρειας στο κύκλωμα εκβιαστών: “Μηδενική ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα” astynomiagr

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσουν σήμερα οι 14 συλληφθέντες για το κύκλωμα εκβιαστών. Εννέα εξ αυτών είναι δημόσιοι υπάλληλοι

Στη δικογραφία εμπλέκονται τουλάχιστον εννέα ακόμη άτομα ανάμεσά τους εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες ελέγχου της Περιφέρειας αλλά και υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε στο ΟΡΕΝ για την φερόμενη εμπλοκή 12 υπαλλήλων των υπηρεσιών υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας. Όπως ανέφερε “Οι συλληφθέντες απολογούνται σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης και θα απολογούνται για πολλά χρόνια. Καμία ανοχή. Μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα”.

Όπως τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς “Δεν πρόκειται να ανεχθώ από καμία υπηρεσία και από κανέναν τέτοιου είδους συμπεριφορές”.

Κύκλωμα εκβιαστών: “Το παρακολουθούσαμε στενά”

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει “Ήταν κάτι που το παρακολουθούσαμε στενά και, μάλιστα, ειδικά στον Κεντρικό Τομέα. Όταν τον Απρίλιο, ξεκίνησε η διαδικασία της επιχείρησης, είμασταν από την αρχή, σε αγαστή συνεργασία ε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη” προσθέτοντας “Και θα ήθελα να συγχαρώ, γι άλλη μια φορά, τόσο το Υπουργείο όσο και τον Υπουργό, γιατί ο ίδιος προσωπικά προΐσταται σε τέτοιου είδους διαδικασίες, δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις”. 

Στη δήλωσή του καταλήγει “Είμαι πολύ περήφανος για τις υπηρεσίες μας, αλλά θα “τσακίσω” όποιον νομίζει ότι μπορεί να παίξει με την αξιοπρέπεια της Περιφέρειας και όλων ημών που καθημερινά αγωνιζόμαστε για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για την επόμενη ημέρα, για την Αττική, για τις γειτονιές μας, για όλο το Λεκανοπέδιο”.

Κύκλωμα εκβιαστών: Ο τρόπος δράσης κι οι χαρτοσακούλες με τα χρήματα

Κάθε βήμα του κυκλώματος ήταν μελετημένο ενώ είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης με διακριτούς ρόλους.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, συνήθως τα χρήματα τα έπαιρνε ο αδελφός της 43χρονης φερόμενης αρχηγού, και στη συνέχεια τα έκρυβε στο σπίτι της μητέρας τους.

Οι δωροδοκίες σε δημόσιους υπαλλήλους, διαρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα και πραγματοποιούνταν είτε σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να φαίνονται τυχαίες, είτε σε κλειστούς χώρους όπου θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος, όπως σε τουαλέτες καταστημάτων και σε αυτοκίνητα, ενώ κρατούσαν και τσίλιες για τυχόν «ύποπτα» άτομα.

Όπως μεταδίδει το OPEN όσοι ήταν επιφορτισμένοι με την είσπραξη των χρημάτων δεν έπαιρναν ποτέ τα χρήματα στα χέρια τους. Οι επιχειρηματίες τα τοποθετούσαν σε μια χάρτινη σακούλα στο πάτωμα και έτσι γινόταν η συναλλαγή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ