Σάββατο 25 Μαϊου 2024

ΝΔ για τη δήλωση Κουτσούμπα: “Κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο”

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια είπε «η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΝΔ για τη δήλωση Κουτσούμπα: “Κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο” (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση της ΝΔ στη δήλωση Κουτσούμπα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός την χαρακτήρισε “κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο”

Η απάντηση της ΝΔ στη δήλωση Κουτσούμπα: Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Ρωμανού

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους «θα αναγκάζονται να αναζητούν “sugar daddies” με τα γνωστά ανταλλάγματα». Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση.

Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη…»

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια το χαρακτήρισε «έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος»  

Ανέφερε ότι πια δε θα υπάρχουν «πτυχία με αξία, αλλά πτυχία με τιμή».

Η δήλωση η οποία έχει προκαλέσει ήταν όταν αναφέρθηκε στο σκανδιναβικό μοντέλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη πρόταση του κόμματος για το σχέδιο νόμου ανέφερε ότι «η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ