Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Νέα καταγγελία σε βάρος δικηγόρου: “Με εξύβρισε χυδαία, με χαστούκισε και με τράβηξε από τα μαλλιά” αναφέρει το φερόμενο θύμα – ΒΙΝΤΕΟ

"Υπάρχουν όρια αξιοπρέπειας μέχρι και στην αθλιότητα" - "Έχω δεχθεί επανειλημμένως διαδικτυακό bullying από γυναίκα συνάδελφό μου" αναφέρει η σύζυγος του δικηγόρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα καταγγελία σε βάρος δικηγόρου: “Με εξύβρισε χυδαία, με χαστούκισε και με τράβηξε από τα μαλλιά” αναφέρει το φερόμενο θύμα – ΒΙΝΤΕΟ FREEPIK

Σάλος έχει προκληθεί με τα όσα γίνονται γνωστά σχετικά με την καταγγελία ασκούμενης σε βάρος γνωστού δικηγόρου για άσκηση σε βάρος της βίας. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, ο δικηγόρος καταγγέλλεται για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση.

Το φερόμενο θύμα προχώρησε προ διμήνου σε καταγγελία ενώπιον του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας Πειραιά και υπέβαλε έγκληση βάρος του δικηγόρου (και φερόμενου ως συντρόφου της, σύμφωνα με το σήμα της ΕΛΑΣ), σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr. Επίσης, πραγματοποίησε σχετική ανάρτηση σε δικηγορική ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφοντας όλα όσα βίωσε και λέγοντας «με εξύβρισε χυδαία, με είπε ”κ@αρ…”, ”δικηγορικό τίποτα” και άλλα πολλά. Όταν αντέδρασα, εκείνος με χαστούκισε, με τράβηξε από τα μαλλιά, με έκλεισε στο αυτοκίνητο»

Δικηγόρος καταγγέλλεται για ενδοοικογενειακή βία: Η ανάρτηση

Η σχετική καταγγελία υποβλήθηκε πριν από σχεδόν δύο μήνες, την 28η Απριλίου, και σύμφωνα με πληροφορίες η ασκούμενη φέρεται να κατήγγειλε ότι ο δικηγόρος την εξύβρισε και την χτύπησε στο πρόσωπο. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, στην καταγγέλλουσα δόθηκε κατάλογος φορέων ενδοοικογενειακής βίας, ενώ όπως αναφέρεται στο σήμα της ΕΛΑΣ δεν ήθελε να εξεταστεί από ιατροδικαστή, δεν ήθελε panic button όπως της προτάθηκε, ούτε να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο φύλαξης.

Σε ανάρτησή της που αργότερα διαγράφηκε η ίδια κατήγγειλε εργασιακή εκμετάλλευση. Ειδικότερα, στην ανάρτηση φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «βλέποντας τη φαγωμάρα για τις πολύ κακές συνθήκες εργασίας των ασκούμενων δικηγόρων και πολύ δικαιολογημένα προβληματίστηκα και αποφάσισα να διηγηθώ ως νέα δικηγόρος την περιπέτειά μου. Ξεκίνησα αρχικά ως εξωτερική συνεργάτης όμως ο άνδρας αποφάσισε ότι είμαι πολύ καλή και θέλησε εσωτερική συνεργασία. Δουλειά 12-13 ώρες την ημέρα, μισθός ψίχουλα και υπόσχεση για κατ’ αποκοπήν δουλειές που δεν ήρθαν ποτέ», ανέφερε αρχικά και συνέχιζε:

«Όταν τόλμησα να μιλήσω στον άντρα και να διαμαρτυρηθώ, με εξύβρισε χυδαία, με είπε ”κ@αρ…”, ”δικηγορικό τίποτα” και άλλα πολλά. Όταν αντέδρασα, εκείνος με χαστούκισε, με τράβηξε από τα μαλλιά, με έκλεισε στο αυτοκίνητο (όλα αυτά έγιναν εν κινήσει με κίνδυνο να σκοτωθούμε στο δρόμο) και έφυγε στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύλληψη».

Η ανακοίνωση της συζύγου του δικηγόρου

Σύμφωνα με το protothema.gr, η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, που είναι επίσης δικηγόρος εξέδωσε δήλωση μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Απατσίδη απαντώντας στις κατηγορίες. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «υπάρχουν όρια αξιοπρέπειας μέχρι και στην αθλιότητα», όπως επίσης πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχω δεχθεί επανειλημμένως διαδικτυακό bullying από γυναίκα συνάδελφό μου η οποία έχει παρουσιαστεί δημοσίως, άλλοτε ως δήθεν συνεργάτης του γραφείου μου, και ιδιωτικώς, ως φερόμενη εφήμερη ερωτική σύντροφος του συζύγου μου, άνευ της δικής μου γνώσεως, για οποιαδήποτε από τις επικαλούμενες δύο εκδοχές της».

«Ως Μητέρα, Γυναίκα, Δικηγόρος, και Ενεργή Πολίτης, δεν ανέχομαι οιασδήποτε μορφής βία, ακόμη και λεκτική, ανεξαρτήτως φύλου, και γι’ αυτό αποκλειστικά αρμόδια να αποφανθεί είναι η Δικαιοσύνη, και ουχί η περιρρέουσα Ψυχολογία της Μάζας» λέει επίσης».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Και στην Αθλιότητα ακόμη υπάρχουν Όρια Αξιοπρέπειας!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχω δεχθεί επανειλημμένως διαδικτυακό bullying από γυναίκα συνάδελφό μου, που εσχάτως αναφέρεται ως «ασκούμενη δικηγόρος 43χρονη», η οποία έχει παρουσιαστεί δημοσίως, άλλοτε ως δήθεν συνεργάτης του γραφείου μου, και ιδιωτικώς, ως φερόμενη εφήμερη ερωτική σύντροφος του συζύγου μου, άνευ της δικής μου γνώσεως, για οποιαδήποτε από τις επικαλούμενες δύο -2- εκδοχές της.

Επικαλούμενη περιστατικό εκατέρωθεν αντεγκλήσεων με τον σύζυγό μου, η κρισιολόγηση του οποίου εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη με αντίθετες εγκλήσεις, και με το οποίο ουδεμία απολύτως σχέση είχα, η εν λόγω καταγγέλλουσα, την ύπαρξη της οποίας, είτε ως δήθεν συνεργάτιδος, είτε ως φερόμενης εφήμερης «συντρόφου», ούτε καν γνώριζα, μεθοδευμένα, οργανωμένα και συντονισμένα, αντί να στοχοπροσηλωθεί στο επικαλούμενο απ’ αυτήν «περιστατικό βίας», εάν είναι αληθές όπως παρουσιάζεται αποκλειστικά από την ίδια, λυσσαλέα επεδίωξε να προσβάλει την δική μου προσωπικότητα, τυποποιώντας με τις πράξεις της την παρ. 1 του άρθρου 333 του Ποινικού Κώδικα, όπου προβλέπεται «Με την ποινή του προηγούμενου εδαφίου τιμωρείται και όποιος, χωρίς απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης, προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθησή του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής με τη χρήση τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκφρασμένη αντίθετη βούλησή του.», αλλά και την κατ’ εξακολούθηση συκοφαντική δυσφήμηση, σε βάρος μου.

Η εν λόγω εμμονική της συμπεριφορά, η οποία πλέον θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αλλά και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ίσως καταδεικνύει και τα ιδιοτελή κίνητρά της, καθόσον μία Κακοποιημένη Γυναίκα δεν αντιδρά, κακοποιώντας η ίδια συνάδελφό της.

Ως Μητέρα, Γυναίκα, Δικηγόρος, και Ενεργή Πολίτης, δεν ανέχομαι οιασδήποτε μορφής βία, ακόμη και λεκτική, ανεξαρτήτως φύλου, και γι’ αυτό αποκλειστικά αρμόδια να αποφανθεί είναι η Δικαιοσύνη, και ουχί η περιρρέουσα Ψυχολογία της Μάζας.

Σημειώνω, τονίζω και υπογραμμίζω ότι δεν θα ανεχθώ και οποιαδήποτε προσπάθεια αντιστροφής των ρόλων, και επιδίωξης ηθικής μου εκβίασης, καθώς σε περίπτωση που επικρατήσει ο Θύτης έναντι των Θυμάτων, και δη των απολύτως αμέτοχων, όπως είμαι εγώ, τότε η Κοινωνία μας, όχι μόνον θα καταντήσει «Ζούγκλα», αλλά θα επιτρέψει στα κάθε είδους «αρπακτικά», όταν δεν καταφέρνουν να ζήσουν τις ζωές των άλλων, να εκδικούνται με συκοφαντικές αναφορές και διαρροές, μήπως κι έτσι αποκτήσουν βαρυσήμαντη υπόσταση.

Σε οιονδήποτε συνηγορήσει στην προσβολή της προσωπικότητάς μου, και στην άλωση της οικογενειακής μου ζωής, διά της παράνομης επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού μας χαρακτήρα, θα υποβληθούν όλα τα δέοντα ένδικα μέσα.-».

Η διερεύνηση της υπόθεσης

Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα και διενεργείται προκαταρκτική έρευνα. Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν βία και απειλή.

Από την πλευρά του ο γνωστός δικηγόρος αρνείται όσα του αποδίδονται και έχει στραφεί κατά της καταγγέλλουσας με δική του μήνυση. Σε αυτή φέρεται να υποστηρίζει ότι όλα αυτά που λέει η γυναίκα είναι ψευδή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ