Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα προθεσμία αιτήσεων για 2.400 υποψήφιους ασκούμενους δικηγόρους – Τι προβλέπει απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα «Πρακτική άσκηση αποφοίτων Νομικών Σχολών», αποφάσισε το υπουργείο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα προθεσμία αιτήσεων για 2.400 υποψήφιους ασκούμενους δικηγόρους – Τι προβλέπει απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουλίου θα έχουν δυνατότητα υποβολής αίτησης οι υποψήφιοι ασκούμενοι δικηγόροι για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης μέσω του προγράμματος «Πρακτική άσκηση αποφοίτων Νομικών Σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου», στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της Επικράτειας.

Νέα προθεσμία αιτήσεων για 2.400 υποψήφιους ασκούμενους δικηγόρους

Όπως ανέφερε το dikastiko.gr κατά την έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σχετικά με την πρακτική άσκηση συνολικά 2.400 αποφοίτων νομικών σχολών σε εισαγγελίες και δικαστήρια.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρώτη φάση σε 1.200 ωφελούμενους ενώ συνολικά 2.400 Απόφοιτοι Νομικών σχολών θα πραγματοποιήσουν το σύνολο της προβλεπόμενης υποχρεωτικής άσκησης, διάρκειας 18 μηνών μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος, όπως είχε αποκαλύψει το dikastiko.gr

Οι ασκούμενοι Δικηγόροι θα απασχοληθούν επ’ αμοιβή για 12 μήνες σε Δικαστήρια/Εισαγγελίες της χώρας και για 6 μήνες σε Δικηγόρο/Δικηγορική Εταιρία. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τέσσερις κύκλους διάρκειας 18 μηνών έκαστος.

Νέα προθεσμία αιτήσεων για 2.400 υποψήφιους ασκούμενους δικηγόρους

Η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων διενεργείται με βαθμολόγηση βάσει ειδικά σχεδιασμένων κριτηρίων μοριοδότησης, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τους κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερους.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στόχος με την παράταση είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, ενώ παράλληλα ικανοποιούνται και σχετικά αιτήματα εκ μέρους τόσο των Δικαστικών αρχών της χώρας όσο και των αποφοίτων Νομικών Σχολών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικά σχεδιασμένου πληροφοριακού συστήματος https://dpa.moj.gov.gr, στο οποίο περιλαμβάνεται εγχειρίδιο χρήσης. Νέα προθεσμία αιτήσεων για 2.400 υποψήφιους ασκούμενους δικηγόρους

Όπως υπενθυμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, για τη δήλωση θέσεων ασκούμενων από τους Δικηγόρους και τις Δικηγορικές Εταιρείες το πληροφοριακό σύστημα θα παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ