Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Βάζουν “πλάτη” οι δικηγόροι στην επιτάχυνση των διαδικασιών αναδοχής παιδιών

Εθελοντική αρωγή για την αντιμετώπιση νομικών εκκρεμοτήτων. Στο τραπέζι της συνάντησης του ΔΣΑ με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βάζουν “πλάτη” οι δικηγόροι στην επιτάχυνση των διαδικασιών αναδοχής παιδιών πηγή:ΔΣΑ

Με επίκεντρο την ενίσχυση της παιδικής προστασίας και ειδικότερα την επιτάχυνση της διαδικασίας εξόδου των παιδιών από τα ιδρύματα και αποκατάστασης τους σε οικογενειακό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε συνάντηση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτριο Βερβεσό και Μιχάλη Καλαντζόπουλο.

Στο πλαίσιο, συζητήθηκε η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, με το οποίο θα καθίσταται εφικτή η εθελοντική συμβολή (pro bono) μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην τακτοποίηση νομικών εκκρεμοτήτων που καθυστερούν την ένταξη των παιδιών στην κατάλληλη για αυτά οικογένεια. ζυγαρια δικαιοσυνης

«Η συνεργασία μας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ξεκινά από την κοινή πεποίθηση της ανάγκης εξόδου των παιδιών από τα ιδρύματα, εστιάζει στη συγκεκριμένη ανάγκη επιτάχυνσης της άρσης των νομικών εκκρεμοτήτων και αποδεικνύει πως οι από κοινού παρεμβάσεις μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο σύνολο του συστήματος παιδικής προστασίας» τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΔΣΑ, έθεσαν στην υφυπουργό και το θέμα της επιλογής δικηγόρων για το ΤΕΚΑ, μέσω της διαδικασίας που προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ