Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Νέα στοιχεία από τον Στ. Παπασταύρου – Αιχμές για εισαγγελείς που δεν χρησιμοποίησαν αθωωτική δικαστική συνδρομή

Τι κατέθεσε στην ανακρίτρια που ερευνά τον φάκελο Novartis, οι αναφορές του για το ρόλο Παπαγγελόπουλου και την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα στοιχεία από τον Στ. Παπασταύρου – Αιχμές για εισαγγελείς που δεν χρησιμοποίησαν αθωωτική δικαστική συνδρομή

Στην ίδια γραμμή με τον Σάμπυ Μιωνή και καταθέτοντας νέα στοιχεία φέρεται να εμφανίστηκε ο Σταύρος Παπασταύρου κατά την κατάθεση του ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπουλου που εξετάζει την πιθανότητα εμπλοκής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη δικαστική διερεύνηση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπασταύρου έκανε αναφορά σε ατοπήματα συγκεκριμένων εισαγγελέων, ενώ φέρεται να προσκόμισε έγγραφο που επιβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς είχαν στα χέρια τους από τις 20.5.2016 αθωωτική δικαστική συνδρομή, την οποία όμως δεν χρησιμοποίησαν.

Ο δικηγόρος φέρεται να κατάθεσε ότι ο ίδιος, ο Σάμπυ Μιωνής και ο Άγγελος Μεταξάς έπεσαν “θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, και ο δικηγόρος Εμμανουήλ Μαργωμένος”. Άρειος Πάγος

Κατά τον ίδιο η στοχοποίηση του έγινε για πολιτικούς λόγους, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Τέλος, φέρεται να αναφέρθηκε σε συναντήσεις του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Νέα Υόρκη και σε συνομιλίες στο πλαίσιο των οποίων ο πρώτος του δήλωνε απερίφραστα ότι ο Παπασταύρου θα την πληρώσει λόγω της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο και την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που χειρίζεται την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τη Novartis, ο Σταύρος Παπασταύρου, δήλωσε:

«Πριν έξι χρόνια επιχειρήθηκε λυσσαλέα η ποινική μου καταδίκη με πολιτικές σκοπιμότητες. Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια ώστε η σκευωρία να καταπέσει. Κατέπεσε. Με σειρά δικαστικών αποφάσεων όπου με δικαίωσαν πλήρως. Αλλά σήμερα δε θα μιλήσω για εμένα.

Θα καταθέσω ως μάρτυρας στην ανάκριση με κατηγορούμενο το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα αποκαλύψει τους οργανωμένους σκευωρούς και θα τους τιμωρήσει παραδειγματικά.

Μόνο τότε θα υπάρχει ελπίδα να μη βρεθεί άλλος στη θέση μου, να μην υπάρξει ξανά υπόθεση Παπασταύρου, να σταματήσει η δολοφονία χαρακτήρων για πολιτικές σκοπιμότητες που είναι τόσο επιζήμια για τον τόπο μας».

ΒΙΝΤΕΟ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ