Άλλος ένας ηθοποιός στο στόχαστρο των ερευνών για βιασμό – Θέμα χρόνου η κλήση του από την Εισαγγελία

 Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει σύντομα ένας ακόμη γνωστός ηθοποιός. Καινούργοι φάκελοι διαβιβάστηκαν από το ΣΕΗ.

NEWSROOM
Άλλος ένας ηθοποιός στο στόχαστρο των ερευνών για βιασμό – Θέμα χρόνου η κλήση του από την Εισαγγελία

Θέμα χρόνου είναι η κλήση από τον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο, άλλου ενός ηθοποιού, ο οποίος καταγγέλλεται για βιασμό το 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα που ξεκίνησε από τον προηγούμενο μήνα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ο 65χρονος ηθοποιός αναμένεται να κληθεί ως ύποπτος για παροχή εξηγήσεων.

Παράλληλα, αναφέρεται πως και νέοι φάκελοι με καταγγελίες διαβιβάστηκαν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) στην Εισαγγελέα και αναμένεται σύντομα να διερευνηθούν και αυτοί και να αξιολογηθούν.

Προς ολοκλήρωση βαίνει και η έρευνα της Εισαγγελίας για τον Πέτρο Φιλιππίδη, που πήρε την Παρασκευή προθεσμία 15 ημερών για να καταθέσει τις εξηγήσεις του σχετικά με τις τρεις καταγγελίες σε βάρος του.

Μόλις δοθούν οι εξηγήσεις, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη δίωξης εναντίον του γνωστού ηθοποιού και εάν αποφανθεί υπέρ της δίωξης, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε ανακριτή προκειμένου να κληθεί για απολογία.

Σημειώνεται ότι, ο ηθοποιός ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Οι αρχικές καταγγελίες που έφτασαν από το ΣΕΗ σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη είχαν παραγραφεί, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν μετά την προσκόμιση και νέων καταγγελιών από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού, Πασχάλη Τσαρούχα.

Σε αυτές βρέθηκαν και δυο υποθέσεις καταγγελιών, που δεν ήταν παραγεγραμμένες. Μάλιστα, στη διάρκεια των ερευνών προέκυψε πως μία από τις καταγγέλλουσες ισχυρίστηκε πως υπέστη βιασμό και δεν επρόκειτο για απόπειρα βιασμού, όταν είχε πάει να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη σε θέατρο για έναν ρόλο. Όπως, φέρεται να κατέθεσε, ο ηθοποιός μετά από την συζήτηση που είχαν, την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό, με το φερόμενο θύμα να καταγγέλλει πως συναντηθεί σε θέατρο με τον ηθοποιό για μία πρόταση συμμετοχής σε παράσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε – κατά τα καταγγελλόμενα – να την βιάσει.

Η δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού ήταν και η τελευταία που έφτασε στο εισαγγελικό γραφείο, με την καταγγέλλουσα να δηλώνει σύμφωνα με πληροφορίες πως συναντήθηκε το 2014 με τον ηθοποιό για κάποια δουλειά. Όταν, όμως, μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ