Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Νέες οδηγίες από το ΣτΕ για το διαγωνισμό των υποψήφιων βοηθών δικαστών: Πότε και πώς θα γίνουν οι εξετάσεις για το δεύτερο και τρίτο στάδιο

Μετά την προκήρυξη διεξαγωγής του πρώτου σταδίου του διαγωνισμού στις 5 Ιουνίου, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 450 άτομα, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε νέα ανακοίνωση για τα επόμενα στάδια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέες οδηγίες από το ΣτΕ για το διαγωνισμό των υποψήφιων βοηθών δικαστών: Πότε και πώς θα γίνουν οι εξετάσεις για το δεύτερο και τρίτο στάδιο Freepik

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τους βοηθούς δικαστώνμε το πρώτο στάδιο των εξετάσεων για την επιλογή μεταξύ των 450 υποψήφιων δικαστικών υπαλλήλων, που δήλωσαν συμμετοχή, να διενεργείται στις 5 Ιουνίου – όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Παράλληλα, με νεότερη ανακοίνωσή του το Ανώτατο Δικαστήριο εξειδικεύει και τις ημερομηνίες και τον τόπο διεξαγωγής των δοκιμασιών του δεύτερου και τρίτου σταδίου του διαγωνισμού για το νέο κλάδο ΠΕ Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου.

Συμβούλιο Επικρατείας

EUROKINISSI

Διαγωνισμός για βοηθούς δικαστών: Όλες οι ημερομηνίες

Όπως αναφέρεται η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου σταδίου του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023, ενώ οι γραπτές εξετάσεις του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού θα διεξαχθούν στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2023. Συγκεκριμένα:

* Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, ώρα 09.00: Πρώτη γραπτή δοκιμασία επί του αντικειμένου του δικαιοδοτικού κλάδου.

* Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, ώρα 16.00: Γραπτή δοκιμασία στην Αγγλική γλώσσα.

* Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, ώρα 09.00: Δεύτερη γραπτή δοκιμασία επί του αντικειμένου του δικαιοδοτικού κλάδου.

* Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, ώρα 16.00: Γραπτή δοκιμασία στη Γαλλική γλώσσα.

* Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, ώρα 10.00: Γραπτή δοκιμασία στη Γερμανική και στην Ιταλική γλώσσα.

Ως αντικείμενο του δικαιοδοτικού κλάδου προς εξέταση ορίζεται: α. Συνταγματικό Δίκαιο, β. Γενικό Διοικητικό Δίκαιο και γ. Διοικητική Δικονομία. Η εξέταση αφορά θεωρία και νομολογία μόνον επί των αντικειμένων αυτών. Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023.

Η έναρξη των προφορικών εξετάσεων κατά το τρίτο στάδιο του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣτΕ, με εξαίρεση τη γραπτή δοκιμασία στη Γερμανική και στην Ιταλική γλώσσα καθώς και τις προφορικές εξετάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Κατάστημα του Συμβουλίου της Επικράτειας (Αρσάκειο Μέγαρο, Πανεπιστημίου 47-49), όλες οι λοιπές εξετάσεις θα διεξαχθούν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ