Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Νίκος Παππάς: Πότε θα γίνει η κλήρωση των 13 δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου – Στη Βουλή το βούλευμα του Αρείου Πάγου

Θα κληρωθούν 13 τακτικοί δικαστές και 6 αναπληρωματικοί. Ποια ονόματα δεν βρίσκονται στη λίστα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Παππάς: Πότε θα γίνει η κλήρωση των 13 δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου – Στη Βουλή το βούλευμα του Αρείου Πάγου eurokinissi

Στη Βουλή από την Τετάρτη βρίσκεται το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την παραπομπή του Νίκου Παππά, στο Ειδικό Δικαστήριο. Όπως έχει γράψει το dikastiko.gr, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θα καθίσει στο σκαμνί για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αφού κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Σήμερα, Πέμπτη στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα θα φτάσει αίτημα έτσι ώστε να δοθεί από το υπουργείο στο Κοινοβούλιο ο κατάλογος με τους ανώτατους δικαστές από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να γίνει η κλήρωση των 13 δικαστών και 6 αναπληρωματικών, οι οποίοι θα συνθέσουν την έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου.

Παραπομπή Παππά

eurokinissi

Η κλήρωση της έδρας στην Ολομέλεια αναμένεται προς το τέλος Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

Στον κατάλογο θα βρίσκονται όσοι ήταν ανώτατοι δικαστές κατά την 9η Μαρτίου του 2021 που υποβλήθηκε το αίτημα της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν θα συμπεριλαμβάνονται όσοι προήχθησαν ενδιαμέσως στην ανώτατη ιεραρχία των δύο ανωτάτων δικαστηρίων.

Παραπομπή Παππά: Μαζί του παραπέμπεται και ο Χρήστος Καλογρίτσας

Σημειώνεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, και μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπει στο ίδιο δικαστήριο τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, που σύμφωνα με όσα ο τελευταίος κατήγγειλε, είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

Νίκος Παππάς

eurokinissi

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 4/2022 βούλευμα, αναγνωρίζεται ποινική ευθύνη και των δύο κατηγορουμένων για την οργάνωση και τους χειρισμούς στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα περί «στημένου» διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και περί εικονικής συμφωνίας του με την εταιρία CCC.
Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή και η προανακριτική επιτροπή αποφάσισε τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Πάντως, ο εργολάβος τόσο στη Βουλή όσο και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια έπειτα από προτροπή του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο επιχειρηματικό κολοσσό CCC για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό.
«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ