Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Νομική Bοήθεια: Ξεκίνησε η καταβολή χρημάτων στους δικηγορικούς συλλόγους- Ήδη έχουν καταβληθεί χρήματα σε 7 – Συνεχίζουν να μην απέχουν μέχρι νεοτέρας οι δικηγόροι

Οι δικηγόροι πήραν απόφαση να συνεχίσουν να συμμετέχουν στη διαδικασία (αναστολή δηλαδή της αποχής που ειχαν αποφασίσει) καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη για την αποπληρωμή των χρωστούμενων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νομική Bοήθεια: Ξεκίνησε η καταβολή χρημάτων στους δικηγορικούς συλλόγους- Ήδη έχουν καταβληθεί χρήματα σε 7 – Συνεχίζουν να μην απέχουν μέχρι νεοτέρας οι δικηγόροι FREEPIK

Ξεκίνησε η καταβολή των χρημάτων που οφείλονται στους δικηγόρους για την Νομική Βοήθεια μετά την ψήφιση του νόμου που ξεμπλόκαρε την διαδικασία.

Μετά την αποχή μηνών από την συμμετοχή παροχής σε νομική βοήθεια σε ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων από το κράτος – άγγιζαν τα 3 χρόνια – οι δικηγόροι διακρίνουν τώρα πως επίκειται λύση στο πρόβλημα και μάλιστα ήδη τα χρήματα καταβάλλονται.

Σε αυτό συνέτεινε η διάταξη που ψηφίστηκε και εκκίνησε ουσιαστικά τη διαδικασία με αποτέλεσμα οι δικηγόροι τον περασμένο Φεβρουάριο να αναστείλουν την αποχή τους. Σημειώνεται μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πως τα χρήματα ήδη εχουν καταβληθεί στους δικηγορικούς συλλόγους Κικλίς,Γυθείου, Θήβας, Καλαβρύτων, Καστοριάς, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας.

Σχετικό έγγραφο φέρεται να έστειλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Συντονιστική της ολομέλειας που αναφέρεται στην καταβολή των χρημάτων.

Καταβολή χρημάτων για Νομική Βοήθεια

Freepik

Καταβολή χρημάτων για Νομική Βοήθεια: Οι νέες εξελίξεις

Η συντονιστική με ανακοίνωσή της αναφέρει: “Η Συντονιστική Επιτροπή, σε συνέχεια της από 8.2.2023 απόφασής της, αποφάσισε να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την παράταση της αναστολής της αποχής των μελών τους από υποθέσεις νομικής βοήθειας και τη μη έκδοση γραμματίων προκαταβολής και ενσήμων σε όλες τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας μέχρι 15.7.2023, οπότε και θα επανεξετασθεί η θέση του δικηγορικού σώματος, ανάλογα με την πρόοδο υλοποίησης των προβλεπόμενων στην διάταξη του άρθρου 69 ν. 5016/2022.

Επισημαίνουμε ότι η διαδικασία εκκαθάρισης και καταβολής των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας στους δικαιούχους, σύμφωνα με το άρθρο 69 ν. 5016/2022, βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πλαίσιο αυτό, επί συνόλου υποβληθέντων 4.555 Υπευθύνων Δηλώσεων, έχουν διαπιστωθεί τα ακόλουθα: – 248 Υπεύθυνες Δηλώσεις παρέμειναν ανολοκλήρωτες (χωρίς ανάρτηση). – 235 Υπεύθυνες Δηλώσεις περιλάμβαναν λάθος επιλογές σχετικά με την απαλλαγή ή μη από το καθεστώς ΦΠΑ. – 25 Υπεύθυνες Δηλώσεις είχαν διάφορα επιμέρους λάθη. – 15 Υπεύθυνες Δηλώσεις είχαν λάθος ΑΦΜ.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, η Διεύθυνση Τηλεματικής και ΟΠΣ (Portal) της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει επικοινωνήσει ήδη με τους συναδέλφους προκειμένου να γίνει διόρθωση των σφαλμάτων και να ολοκληρωθεί η επανυποβολή του Πίνακα Δικαιούχων και Οφειλομένων Αποζημιώσεων στο ΤΑΧΔΙΚ για την πληρωμή των ανεξόφλητων ειδικών γραμματίων Νομικής Βοήθειας 2019-2022 για όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ