Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023

Ο Δ. Κουφοντίνας σταματά την απεργία πείνας – Τι λέει η δήλωσή του από το νοσοκομείο – Για ” σταδιακή έναρξη σίτισης” μιλάει το Γ.Ν Λαμίας

"Η αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο πρόσωπο μου, δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις  που αντιστέκονται  στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό¨, αναφέρει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Δ. Κουφοντίνας σταματά την απεργία πείνας – Τι λέει η δήλωσή του από το νοσοκομείο – Για ” σταδιακή έναρξη σίτισης” μιλάει το Γ.Ν Λαμίας

Δήλωση με την οποία αναφέρει εμμέσως, πλην σαφώς ότι σταματάει την απεργία πείνας που ξεκίνησε πριν από 65 ημέρες έκανε μέσα από το νοσοκομείο Λαμίας ο πολυϊσοβίτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.

Την λήξη της απεργίας πείνας επιβεβαίωσε  λίγο αργότερα με  ανακοίνωση του ο διοικητής του νοσοκομείου της Λαμίας , που ανέφερε ότι ξεκίνησε η διαδικασία σίτισής του, μετά από δική του επιθυμία.

Η δήλωση που δόθηκε τηλεφωνικά από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας αναφέρει στο κλείσιμό της: «Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων,  δηλώνω  απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό  είμαι κι εγώ εκεί,  ανάμεσά σας».

Είχαν προηγηθεί δημόσιες εκκλήσεις συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων που του ζητούσαν να μείνει ζωντανός για «να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα»  (δείτε τι έγραφε το dikastiko.gr)

Ολόκληρη η δήλωση

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Η Αλληλεγγύη  είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που  στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους  τους προοδευτικούς ανθρώπους  για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση  σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που  δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις  που αντιστέκονται  στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό.  Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η  οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος,  στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει  ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω  είναι  πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων,  δηλώνω  απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό  είμαι κι εγώ εκεί,  ανάμεσά σας.

14  Μαρτίου 2021

( Η παραπάνω δήλωση μας δόθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα,  από τον Δημήτρη Κουφοντίνα,  από την Μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας,  όπου νοσηλεύεται κρατούμενος.)

14/3/2021

Η Συνήγορος

Ιωάννα Κούρτοβικ

 

Την λήξη της απεργίας πείνας επιβεβαίωσε  λίγο αργότερα με  ανακοίνωση του ο διοικητής του νοσοκομείου της Λαμίας , που ανέφερε ότι ξεκίνησε η διαδικασία σίτισής του, μετά από δική του επιθυμία.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στο νοσοκομείο της συζύγου του και του γιου του Δ. Κουφοντίνα, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας

Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ