Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023

Νεα Σμύρνη: Στις φυλακές ο αποκαλούμενος “Ινδιάνος” – Ελεύθεροι με όρους ακόμη έξι κατηγορούμενοι- Συνεχίζονται οι απολογίες /ΒΙΝΤΕΟ

Στη φυλακή οδηγείται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ο 30χρονος ελληνοιρακινος που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη Από την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν οι απολογίες με τους 7 ανήλικους και συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, ημέρα που αναμένονται να προσέλθουν στην ανακρίτρια και νέοι κατηγορούμενοι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νεα Σμύρνη: Στις φυλακές ο αποκαλούμενος  “Ινδιάνος” –  Ελεύθεροι με όρους ακόμη έξι κατηγορούμενοι- Συνεχίζονται οι απολογίες /ΒΙΝΤΕΟ

Στις φυλακές οδηγούνται με απόφαση των δικαστικών αρχών οι 2 από τους κατηγορουμένους που εμφανίζονται από τη δικογραφία να έχουν εμπλοκή στην επίθεση σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Συγκριμένα στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν το Σάββατο 9 εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, 3 εκ των οποίων έχουν συλληφθεί ως συμμέτοχοι για την βίαια επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό.

Η διαδικασία κράτησε πολλές ώρες το Σάββατο.  Το  απόγευμα ανακρίτρια και εισαγγελέας διασκέφτηκαν για την ποινική μεταχείριση των 2 από τους εν λόγω κατηγορούμενους και συμφώνησαν στην προφυλάκιση του 23χρονου κατηγορούμενου που είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική την περασμένη Τετάρτη και την απελευθέρωση με όρους ενός 22χροπνου για τον οποίο δεν προέκυψε εμπλοκή στην επίθεση και αφού άλλαξε η κατηγορία αφέθηκε ελευθερος με όρους. Αργά το βράδυ αποφασίστηκε επίσης η προσωρινή κράτηση του 30χρονου ελληνοιρακινού (αποκαλούμενου ως “Ινδιάνου¨ ) που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν χθες. Σε βάρος επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Ποιοι προφυλακίστηκαν

Κομβικό ρόλο στη σύλληψή του 23 χρονου που κρατήθηκε προσωρινά είχαν παίξει οι συνομιλίες του, μετά από ακροάσεις που πραγματοποιούσε η αστυνομία, από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική παραγγελία, “για λόγους δημόσιας ασφάλειας”.

Για τον 22χρονο κατηγορούμενο που κατά την ΕΛΑΣ σχετίζεται με την επίθεση με μπογιές στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη, ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (εγγύηση 1.000 ευρώ, εμφάνιση τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα). Κατά πληροφορίες, ενώ αρχικά είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος του επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελικά δεν προέκυψε εμπλοκή του στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού και απολογήθηκε μόνο για συμμετοχή του στα επεισόδια.

Όπως δήλωσε η συνήγορος των δύο κατηγορουμένων Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφαλείας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, ωστόσο μέχρι και σήμερα οι συνομιλίες αυτές δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.

Η ανατροπή στην υπόθεση του «Ινδιάνου»

Σε ότι αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο που εμπλέκεται στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού, τον Ελληνοϊρακινό αποκαλούμενο ως «Ινδιάνο»,  που φέρεται ως ο άνδρας που γκρέμισε τον αστυνομικό από το μηχανάκι και κατηγορείται για ανθρωποκτονία,  μετά από πολύωρη διαδικασία  παίρνει τον δρόμο για την φυλακή με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Ο ίδιος  αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως σύμφωνα και με όσα έχει αναφέρει ο συνήγορος του Παύλος Σαράκης, δεν ήταν καν στη Νέα Σμύρνη, ενώ κάλεσε και πέντε μάρτυρες υπεράσπισης προς εξέταση από την ανακρίτρια.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο 30χρονος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«• Την 09.03.2021 βρισκόμουν στον χώρο εργασίας μου στον Ασπρόπυργο από τις 10:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα, όπως βεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία μου και προκύπτει και από το βιβλίο υπογραφών των εργαζομένων. • Αποβιβάστηκα από το όχημα που μεταφέρει τους εργαζόμενους της εταιρείας από και προς τον Ασπρόπυργο στις 18:20, επί της Ιεράς Οδού στην Ελευσίνα, όπως επιβεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία μου και ο οδηγός του οχήματος. • Περί ώρα 18:30 συναντήθηκα με τρία φιλικά μου πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινα μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό), ότε και αναχώρησα με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν άπαντα τα παρευρισκόμενα πρόσωπα. • Περί ώρα 19:40 αποβιβάστηκα από το λεωφορείο και πήγα στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησα συγγενικό μου πρόσωπο και δύο φίλους του. Εκεί μείναμε μέχρι τις 21:00. Και τα τρία αυτά πρόσωπα επιβεβαιώνουν την παρουσία μου. • Όλα τα αναφερόμενα σημεία στα οποία βρισκόμουν εκείνη τη μέρα απέχουν τουλάχιστον 30-35 λεπτά οδικώς από την πλατεία της Ν. Σμύρνης, ενώ δεν διαθέτω ούτε όχημα, αλλά ούτε καν δίπλωμα οδήγησης. • Η εμπλοκή μου στο επίδικο συμβάν προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από την καταφανώς ψευδή κατάθεση του εν διαστάσει και ψυχικά ασταθούς συζύγου της αδερφής μου, ο οποίος κατηγορεί εμένα και την οικογένεια μου για το γεγονός πως η αδερφή μου και τα ανίψια μου δεν θέλουν να έχουν την οποιαδήποτε επαφή μαζί του. • Την τελευταία φορά που τον συνάντησα, την Τσικνοπέμπτη στις 04/03/2021, ότε και ήρθε απρόσκλητος στην οικία μας για να προκαλέσει προβλήματα για ακόμη μια φορά, τον απομάκρυνα από το σπίτι και λίγο πριν φύγει, εκτός των άλλων ύβρεων, μου είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «…Θα δεις τι θα πάθεις από εμένα…» «…Θα σε φτιάξω….» • Η κατάθεση του ψευδομάρτυρα είναι γεμάτη κενά και αντιφάσεις. Γιατί δεν δίνει στις Αρχές τα πλήρη στοιχεία του προσώπου με το οποίο υποτίθεται πως είχε ραντεβού εκείνη την μέρα ή έστω το κινητό του τηλέφωνο. Είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής, αντί να μεταβαίνει απευθείας στην οικία του υποψήφιου πελάτη, ώστε να μπορεί να κοστολογήσει την εργασία βαψίματος της, να συναντιέται έξω από ένα ψητοπωλείο; • Αντέχει στην κοινή λογική να επέλεξε να πραγματοποιήσει επαγγελματικό ραντεβού την συγκεκριμένη ημερομηνία στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όταν έχουν προαναγγελθεί πορείες και διαδηλώσεις στην συγκεκριμένη περιοχή;».

Η αλλαγή κατάθεσης του κουνιάδου

Για την περίπτωση του 30χρονου, υπήρξε ήδη μία ανατροπή, αφού ο κουνιάδος του, βάσει της κατάθεσης του οποίου συνελήφθη ο κατηγορούμενος, ανασκεύασε στην ανακρίτρια τους ισχυρισμούς του, υποστηρίζοντας πως δεν τον είδε να ρίχνει τον αστυνομικό, αλλά μόνο να τρέχει προς το μέρος του.

Στην Ευελπίδων απολογήθηκαν σήμερα άλλοι έξι κατηγορούμενοι ως συμμέτοχοι στα επεισόδια (αλλά όχι ως κατηγορούμενοι για την επίθεση στον αστυνομικό), με την απόφαση της Δικαιοσύνης να αναμένεται μαζί με την απόφαση για τον 30χρονο.

Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί η απολογία του 22χρονου που συνελήφθη αφού η ταυτότητά του βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης στον αστυνομικό, επίσης κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και δύο ακόμη κατηγορούμενοι.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι. Σε βάρος επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Διαβάστε ποιες καταγγελίες ερευνούν οι εσωτερικές υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ : OPEN Beyond, Mega

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ