Ο δικαστικός “απολογισμός” για τη Νέα Σμύρνη: 3 προσωρινά κρατούμενοι για την επίθεση στον αστυνομικό και 16 ελεύθεροι με όρους για τα επεισόδια

 Από την Παρασκευή που ξεκίνησαν οι απολογίες συνολικά προφυλακίστηκαν οι 3 (από τους αρχικά 4) κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 27χρονου αστυνομικού και αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους οι 16 από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια

NEWSROOM
Ο δικαστικός “απολογισμός” για τη Νέα Σμύρνη: 3 προσωρινά κρατούμενοι για την επίθεση στον αστυνομικό και 16 ελεύθεροι με όρους για τα επεισόδια

Τρεις εντολές προσωρινής κράτησης για την αιματηρή επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ , το βράδυ της Τρίτης Στη Νεα Σμύρνη και 16 αποφάσεις απελευθέρωσης με περιοριστικούς όρους για τα επεισόδια εκείνης της μέρας, είναι ο δικαστικός απολογισμός των απολογιών των κατηγορουμένων για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα:

-Για την επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό οδηγείται στις φυλακές και τρίτος κατηγορούμενος για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για έναν 22χρονο που αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού αλλά με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

-Για την επίθεση στον αστυνομικό στις φυλακές οδηγούνται οι 3 από τους 4 κατηγορούμενους που αρχικά κατηγορήθηκαν. Συγκεκριμένα προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε επίσης ο 30χρονος ελληνοιρακινος που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν επίσης την προφυλάκιση του 23χρονου κατηγορούμενου που είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική την περασμένη Τετάρτη και την απελευθέρωση με όρους ενός 22χρονου για τον οποίο δεν προέκυψε εμπλοκή στην επίθεση και αφού άλλαξε η κατηγορία (μετατράπηκε από απόπειρα ανθρωποκτονίας) αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Απολογισμός

Από την περασμένη Παρασκευή που ξεκίνησαν οι απολογίες των 19 κατηγορουμένων τελικά προφυλακίστηκαν έως και σήμερα που ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εξηγήσεων τους οι 3 , που φέρονται να εμπλέκονται στην απόπειρα εναντίον του αστυνομικού.

Οι υπόλοιποι 16 αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους . Την περασμένη Παρασκευή οι 7 ανήλικοι (υπό τον όρο της επιτήρησής τους από κοινωνικό λειτουργό) και το Σάββατο ακόμα έξι κατηγορούμενοι (συν τον 22χρονο που μετατράπηκε η κατηγορία) . Σε βάρος επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Σήμερα Κυριακή αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους και οι άλλοι δυο.

Ολοι τους δεν αντιμετώπιζαν μεν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά το κατηγορητήριο ήταν βαρύ για αδικήματα όπως της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών, καθώς και πέντε πλημμελήματα.

Διαβάστε τι έγραφε το dikastiko.gr για την προφυλάκιση του “Ινδιάνου”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ