Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022

O Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και ο Δήμος στο πλευρό των γυναικών για θέματα έμφυλης βίας – ΦΩΤΟ

Αποφασίστηκε η δικηγορική εκπροσώπηση, χωρίς αντίτιμο, των γυναικών που έχουν κακοποιηθεί και χρειάζονται νομική συμβουλή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
O Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και ο Δήμος στο πλευρό των γυναικών για θέματα έμφυλης βίας – ΦΩΤΟ parakritika.gr

Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Συνάντηση του Προέδρου και των νέων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων (ΔΣΧ) πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 11/04/2022, στο Δημαρχείο Χανίων, με εκπροσώπους από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Από πλευράς του ΔΣΧ, παρών ήταν ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Πραματευτάκης, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα, Μαρία Αγιασμενάκη, την Ταμία, Άννα Αμανάκη και τα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΔΣΧ, Μαρικίτα Καλογεράκη και Άρτεμις Χριστοπούλου.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Χανίων, παρούσες ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Αθηνά Πετράκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Κτενιαδάκη.

Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων

FREEPIK

Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Συνεργασία με τον Δήμο σε δύο πυλώνες

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως ζητήματα έμφυλης βίας και θέματα διαχείρισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στη συνεργασία σε δυο βασικούς πυλώνες:

  • Στη δικηγορική εκπροσώπηση, χωρίς αντίτιμο, των γυναικών που έχουν κακοποιηθεί και χρειάζονται νομική συμβουλή
  • και παράσταση στα δικαστήρια αλλά και στη δωρεάν, επίσημη μετάφραση οποιονδήποτε νομικών εγγράφων γυναικών από την Ουκρανία.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής υπογράμμισε πως: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που στην πρώτη μας συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, αντίκρυσα απέναντί μου, ανθρώπους πρόθυμους να βοηθήσουν σε ένα βαθιά ριζωμένο πρόβλημα της κοινωνίας μας, στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας». Καθώς τα περιστατικά της έμφυλης βίας ολοένα και αυξάνονται, όπως τόνισε η κ. Ζερβουδάκη «θέλουμε ως Δήμος Χανίων, να στείλουμε το μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη, αλλά αντίθετα έχει δίπλα της ισχυρούς «συμμάχους», όλους μας».

ΠΗΓΗ: parakritika.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ