Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο διοικητής του «Σωτηρία» διαψεύδει Πολάκη-Τσίπρα για τις ΜΕΘ -Είναι διαθέσιμες και οι 50

Με επιστολή του στη Βουλή ο πρόεδρος του Σωτηρία διέψευσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη που αμφισβήτησαν ότι λειτουργούν οι ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο διοικητής του «Σωτηρία» διαψεύδει Πολάκη-Τσίπρα  για τις ΜΕΘ -Είναι διαθέσιμες και οι 50

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλ. Τσίπρας, στην πρωτολογία του στη Βουλή, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκληματικό εφησυχασμό και ισχυρίστηκε ότι η πραγματική αύξηση των κλινών ΜΕΘ μετά την έναρξη της πανδημίας είναι περίπου στα 200 κρεβάτια. « Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι από τις 50 ΜΕΘ που έδωσε η Βουλή στο Σωτηρία λειτουργούν οι 9. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα είναι το προσωπικό. Υπάρχει υποστελέχωση στο ΕΣΥ επειδή αρνείστε κατηγορηματικά να κάνετε μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση Μητσοτάκη ήταν άμεση : «Εμείς πληροφορηθήκαμε από τον διοικητή του Νοσοκομείου «Σωτηρία» ότι λειτουργούν όλες οι ΜΕΘ. Εσείς λέτε μόνο 9. Ή ο διοικητής μας ενημέρωσε λάθος και πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα και κάτι πρέπει να κάνετε με αυτό» είπε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του.

Ο Αλ. Τσίπρας επανήλθε λέγοντας: «Μας κατηγορήσατε για τις ΜΕΘ στο Σωτηρία. Είπα ακριβώς ότι ο κ. Κακλαμάνης σε συνέντευξή του είπε ότι από τις 50 λειτουργούν οι 9. Αυτό είπα. Εμείς αφήσαμε 38 κλίνες. Όλες είναι γεμάτες. Από τις 50 λειτουργούν σήμερα οι 9. Τα υπόλοιπα είναι λειτουργικά. Εχει δίκαιο ο κ. Τασούλας. Για να το καταλάβουν όλοι, αυτό που έχετε κάνει είναι προκειμένου να καταστήσετε λειτουργικά τα κρεβάτια που έδωσε η Βουλή, αποψιλώνετε άλλες υπηρεσίες. Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη στελέχωσης και μόνιμου προσωπικού» δικαιολογήθηκε.

Τασούλας: Διαθέσιμες και οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, δήλωσε ότι οι 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο Νοσοκομείο Σωτηρία, είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα και διαθέσιμες, ανά πάσα στιγμή».

«Επειδή υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για τις 50 θέσεις ΜΕΘ, που με ομόφωνη απόφασή μας, χρηματοδοτήσαμε στο νοσοκομείο Σωτηρία, θέλω να ξέρετε ότι κάθε μέρα παρακολουθούμε τη λειτουργία τους», είπε ο πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία και προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Είχαμε και εξιτήρια, είχαμε και απώλειες, γιατί λειτουργούν εδώ και καιρό. Δεκαπέντε ασθενείς σημαίνει ότι αξιοποιούνται, αυτή τη στιγμή, οι δύο πρώτοι θάλαμοι. Όλοι όμως οι θάλαμοι, και οι τέσσερις, που δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή να γίνουν εισαγωγές, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμοι. Μην μπερδεύουμε το πόσοι νοσηλεύονται με το πόσες θέσεις είναι διαθέσιμες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς επειδή υπάρχει δυνατότητα να νοσηλευτούν ενδεχομένως σε άλλα κενά. Αλλά αν, θεωρητικά, αυτή τη στιγμή, χρειάζονταν και οι 50, θα γινόταν νοσηλεία και στις 50 κλίνες ΜΕΘ. Έγινε μια επιτάχυνση, από το νοσοκομείο, για την αξιοποίηση αυτών των 50 θέσεων και είναι αυτή τη στιγμή και οι 50 στο σύστημα εγγεγραμμένες και διαθέσιμες. Μην συγχέουμε τον αριθμό των νοσηλευομένων με τον αριθμό των κλινών που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Επαναλαμβάνω, ότι ήταν μια ομόφωνη απόφασή μας και μια σημαντική προσφορά της Βουλής στο ΕΣΥ». Η ανάρτηση Πολάκη Ωστόσο, στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Παύλος Πολάκης που έκανε μια εμπρηστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτιθέμενος στον πρόεδρο της Βουλής.

Η επιστολή του προέδρου του “Σωτηρία”

Κατόπιν αυτών, ο διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία» Σωκράτης Μητσιάδης, έστειλε επιστολή στη Βουλή με την οποία διαβίβασε στοιχεία στη Βουλή τα οποία κατέθεσε για τα πρακτικά, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

“Επειδή δέχθηκα μια ανελέητη επίθεση από τον κ. Πολάκη, που μου λέει ότι “λέω ανερυθρίαστα ψέματα”, ενώ στην εποχή μας κατόρθωμα είναι να λες ανερυθρίαστα αλήθειες. Οι αλήθειες είναι η δυσκολία στην εποχή μας, όχι τα ψέματα. Τα ψέματα τα λέμε εύκολα και δεν κοκκινίζουμε όταν τα λέμε. Οι αλήθειες είναι το πρόβλημα”, σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής τα όσα ανέφερε νωρίτερα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Τασούλας ανέγνωσε επιστολή που έλαβε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σωτηρία, Σωκράτη Μητσιάδη η οποία λέει τα εξής: “Προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Θέμα: σχετικά με δηλώσεις του κ. Πολάκη.

Σχετικά με δηλώσεις του βουλευτού κ. Πολάκη σας γνωρίζουμε ότι οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το Νοσοκομείο Σωτηρία έχουν ως εξής:

12 κλίνες ΜΕΘ, πανεπιστημιακής- πνευμονολογικής όπου νοσηλεύονται 11 ασθενείς. 8 κλίνες ΜΕΘ – ΚΑΑ (Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς. 9 κλίνες ΜΑΦ – Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς. 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Σύνολο κλινών 79 και προστίθενται εντός του έτους, επιπλέον 5 κλίνες στη ΜΕΘ πανεπιστημιακή πνευμονολογική. Με εκτίμηση».

“Να και κάποιος που με εκτιμά”, σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος της Βουλής καταθέτοντας στα πρακτικά την επιστολή.

Λίγο αργότερα, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση, μέσω της οποίας προκάλεσε τον Κώστα Τασούλα να επισκεφθούν μαζί το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ