Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023

Ο Κικίλιας καρατόμησε τον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας για το απαράδεκτο έγγραφο συναίνεσης στον εμβολιασμό – ΦΩΤΟ

Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση του εγγράφου συναίνεσης  και να αποδοθούν ευθύνες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Κικίλιας καρατόμησε τον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας για το απαράδεκτο έγγραφο συναίνεσης στον εμβολιασμό – ΦΩΤΟ

Ακαριαία ήταν η αντίδραση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο απαράδεκτο έγγραφο του νοσοκομείου Καρδίτσας με το οποίο οι υγειονομικοί καλούνταν να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό με ευθύνη τους καθώς ίσως υπάρχουν συνέπειες ακόμη και θανατηφόρες. Την ώρα που η χώρα δίνει μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας και της ενίσχυσης του εμβολιαστικού κινήματος κάτι τέτοιο κρίθηκε ως απαράδεκτο από τον αρμόδιο Υπουργό ο οποίος φυσικά ήταν από τους πρώτους έδωσαν το παράδειγμα και εμβολιάστηκαν.

Όλη η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. 

Το εν λόγω έγγραφο που έδιναν στους υγειονομικούς να υπογράψουν στο νοσοκομείο Καρδίτσας ανακλήθηκε άμεσα.

Όπως αναγραφόταν μεταξύ άλλων στο έγγραφο: “συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορoνοϊό, παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη θανατηφόρες”.

Την καταγγελία έκανε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία:

«Το προσωπικό με την υπεύθυνη αυτή δήλωση στον εμβολιασμό είναι τρομοκρατημένο και αναστατωμένο. Αυτό δεν συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνουμε να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό και τρομοκρατείται και ο κόσμος. Δεν συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή των εμβολισμών. Να μας πουν ποιος είναι ο σχεδιασμός για να πείσουν τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια. Δηλαδή αύριο μεθαύριο θα μοιραστεί και στους πολίτες; Είναι απαράδεκτοι!», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ