Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Ο κορονοϊός «χτυπάει» (και) την πόρτα των δικαστηρίων – Τι μέτρα προβλέπονται σε περιοχές ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας

Σε ισχύ τέθηκαν νέοι κανόνες για τη λειτουργία των δικαστηρίων, εισαγγελιών, έμμισθων και άμισθων υποθηκοφυλακείων καθώς και κτηματολογικών γραφείων σύμφωνα με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο κορονοϊός «χτυπάει» (και) την πόρτα των δικαστηρίων – Τι μέτρα προβλέπονται σε περιοχές ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας EUROKINISSI

Ανάλογα με το επίπεδο κάθε περιοχής, δηλαδή εάν βρίσκεται σε «πράσινο», «κίτρινο», «πορτοκαλί» ή «κόκκινο» επίπεδο, οι αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες θα πρέπει να ακολουθούν και αυτές συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Έτσι, για παράδειγμα μία υπηρεσία σε περιοχή στο «πράσινο» μπορεί να δέχεται έως 40 άτομα σε μία δικαστική αίθουσα, ενώ εάν βρεθεί στο «κόκκινο» οι παριστάμενοι στην αίθουσα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 15 άτομα.

Η χρήση μάσκας εννοείται πως είναι υποχρεωτική – ανεξαρτήτως επιπέδου – όπως και η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί» ή το «κόκκινο» επίπεδο, τότε τα μέτρα μπορεί να φτάσουν μέχρι και στην προσωρινή αναστολή κάποιων εργασιών.

Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τα δεδομένα, υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες τις οποίες καλούνται να λάβουν οι διοικήσεις. Μεταξύ όσων προβλέπονται στην ΚΥΑ, είναι η χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών από όλους τους συναλλασσόμενους όπου αυτό είναι εφικτό.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ  εδώ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ