Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ο κορονοϊός δεν βλάπτει την χαρτοπαιξία – “Καμπάνα” 21.800 ευρώ σε “ψυχαγωγικό σύλλογο”

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες από χαρτοπαικτική λέσχη που παρά τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού λειτουργούσε κανονικά και μετά από έλεγχο εντοπίστηκε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο κορονοϊός δεν βλάπτει την χαρτοπαιξία – “Καμπάνα” 21.800 ευρώ σε “ψυχαγωγικό σύλλογο”

Στη σύλληψη τριών ατόμων και στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 21.800 ευρώ προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη το βράδυ σε λέσχη χαρτοπαιξίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο «ψυχαγωγικός σύλλογος χαρτοπαιξίας» λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων προς αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, μετά τον έλεγχο συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος και δύο τσιλιαδόροι, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί παιγνίων και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ο προσωρινά υπεύθυνος του συλλόγου, που απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Στους τρεις συλληφθέντες και στον νόμιμο εκπρόσωπο βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 14.000 ευρώ, για παράνομη λειτουργία του ψυχαγωγικού συλλόγου κατά παράβαση των νόμων για την προστασία της δημόσιας υγείας και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας 15 ημερών.

Η απαγόρευση συνωστισμού δεν φάνηκε να πτοεί τη λειτουργία της λέσχης καθώς βρέθηκαν σε αυτή 26 άτομα. Αν και δεν διαπιστώθηκε συμμετοχή σε παίγνια, τους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 7.800 ευρώ και συγκεκριμένα από 300 ευρώ πρόστιμο στον καθένα για άσκοπη μετακίνηση.

Η παραβίαση στις κάμερες

Σημειώνεται πως βάσει της ΕΛΑΣ βρέθηκαν εγκατεστημένα 11 τραπέζια χαρτοπαιξίας, ενώ ο χώρος επιτηρούνταν από 9 κάμερες εσωτερικά και 6 κάμερες εξωτερικά, όλες συνδεδεμένες με καταγραφικό, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής. Για το λόγο αυτό, οι κάμερες και το καταγραφικό κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ