Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Ο κορονοϊός “επιστρατεύει” και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις εκλογές του ΔΣΑ

Δυνατότητα διενέργειας επιτόπιων δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων θα έχουν οι δικηγόροι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο κορονοϊός “επιστρατεύει” και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις εκλογές του ΔΣΑ dikastiko

Εκλογές ΔΣΑ: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται σήμερα Κυριακή 28 Νοεμβρίου και την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ημερομηνίες διεξαγωγής του πρώτου γύρου των αρχαιρεσιών του ΔΣΑ, στη Στοά του Βιβλίου από τις 10 το πρωΐ μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Εκλογές ΔΣΑ

Εκλογές ΔΣΑ: Τα rapid test θα διενεργούνται δωρεάν από τον ΕΟΔΥ

Το κλιμάκιο θα διενεργεί δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους (rapid tests), για όσους δεν έχουν κάνει, δεδομένου ότι η Βεβαίωση Αρνητικού Διαγνωστικού Ελέγχου αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσουν να εισέλθουν στο εκλογικό τμήμα και να ψηφίσουν, εφόσον δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σε περίπτωση δεύτερου γύρου στις 5 και 6 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται και πάλι στη διάθεση των δικηγόρων στον ίδιο τόπο και τις ίδιες ώρες. Εκλογές ΔΣΑ

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με την πρακτική του ΕΟΔΥ:

α) Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται τηλεφωνικά αμέσως μετά το αποτέλεσμα του τεστ.

β) Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν εκδίδει σχετική βεβαίωση.

Σημειώνεται ότι, για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών έχει προβλεφθεί αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο από τον ΔΣΑ μεταξύ των οποίων ορίζεται πως:

1) ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εκλογέων ανά χώρο διενέργειας των αρχαιρεσιών ορίζεται έξω από κάθε εκλογικό τμήμα.

2) τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής καθώς και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν είτε α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε β) πιστοποιητικό νόσησης (τελευταίου εξαμήνου), είτε γ) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για τον COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapidtest) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών. Εκλογές ΔΣΑ

3) τήρηση της απαιτούμενης απόστασης των δύο (2) μέτρων και λήψη κάθε μέριμνας έτσι ώστε να μην υπάρχει υπερσυγκέντρωση ατόμων σε μία αίθουσα/έναν χώρο.

4) οι χώροι θα πρέπει να αερίζονται επαρκώς.

5) οι εκλογείς είναι υποχρεωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο εκλογικό τμήμα και έξω από αυτό κατά την αναμονή να φορούν μάσκα προσώπου και να χρησιμοποιούν τακτικά αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (70%). Ο ΔΣΑ θα έχει τοποθετήσει επαρκή αριθμό αντισηπτικών διαλυμάτων σε εμφανή σημεία των Εκλογικών Τμημάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ