Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

O Λαγός – λίγο πριν πει να αφεθεί ελεύθερος η εισαγγελέας – στέλνει εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ετοιμάζει αγωγές

Ο Γιάννης Λαγός ετοιμάζει αγωγές εναντίον "όσων όσων έλαβαν ενεργό ρόλο σε αυτή την πρωτοφανή σκευωρία" όπως τη χαρακτηρίζει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
O Λαγός – λίγο πριν πει να αφεθεί ελεύθερος η εισαγγελέας – στέλνει εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ετοιμάζει αγωγές

Με εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη δηλωσή της μετά τη δικαστική απόφαση και αγωγές στους τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες- και ειδησεογραφικά σάιτ για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας απαντά ο Γιαννης Λαγός λίγες μέρες μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και λίγο πριν η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ζητήσει να ανασταλεί η ποινή του μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη.

Οι αγωγές αξιώνουν 100.000 ευρώ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και στην ανακοινωση αναφέρεται πως «θα αποκαλύψει στον Ελληνικό λαό και στα διεθνή μέσα, τον βρώμικο ρόλο παραγόντων της δημόσιας ζωής, που οδήγησε στην δικαστική καταδίκη αθώων ανθρώπων, ως “εγκληματικής οργάνωσης”.

Αναφέρει επίσης πως «καταθέτει τις αγωγές εναντίον όσων έλαβαν ενεργό ρόλο σε αυτή την πρωτοφανή σκευωρία και επιφυλάσσεται, εντός της εβδομάδας, να προσφύγει σε όλα τα θεσμικά και δικαιοδοτικά ευρωπαικά όργανα (Επιτροπές και Δικαστήρια) για να αναδείξει την εγκληματική διαπλοκή του σάπιου πολιτικού συστήματος με την δικαστική εξουσία στην Ελλάδα».

Εξώδικη – επιστολή

Στην επιστολή (εξώδικο) προς την κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έστειλε δια του συνηγόρου του Κωστα Πλεύρη, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…..Μετά από όσα συνοπτικώς ανέφερα και τα οποία επί μήνας ηνεχόμην υπομονετικώς ευελπιστών , στην ρήσιν του Γερμανού Μυλωνά ότι «υπάρχουν δικασταί στο Βερολίνο» και με την πεποίθησιν ότι θα υπάρξουν δικασταί στας Αθήνας σας απευθύνω την παρούσαν διαμαρτυρίαν μου κι’ επειδή σέβομαι τον θεσμόν τον οποίον εκπροσωπείτε σας παρακαλώ να έχω μίαν απάντησιν στα όσα σας εξέθεσα και ιδίως στο εάν με θεωρήτε ή όχι ένοχον, δηλαδή στο εάν δια σας ισχύει το τεκμήριον αθωότητός μου ή δεν ισχύει.

Δεν ζητώ κάτι σπουδαίον. Μίαν απάντησιν ζητώ, καθώς νομικώς επιβάλλει το Σύνταγμα (αρθ.10) και ηθικώς η ατομική αγωγή.

Εννοείται, ότι αν δεν καταδεχθήτε να απαντήσετε εις εμέ τον εκπρόσωπον 131.000 Ελλήνων που με εψήφισαν θα με αναγκάσετε να προσφύγω στην δικαιοσύνην, διότι έχω ευθύνην έναντι της αληθείας και των ιδεών μου. Διότι αν δεν αγωνισθώ μέχρι θανάτου δι’ αυτάς ή αυταί δεν αξίζουν ή εγώ (Έζρα Πάουντ) και σας διαβεβαιώ, ότι στον πολιτικόν αγώνα και εγώ αξίζω και αι ιδέαι μου αξίζουν.

Εν αναμονή απαντήσεώς σας να είσθε βεβαία, ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσω τους 131.000 πατριώτας που με επιστεύσαν, με εψηφισαν και αναμένουν νέους αγώνας υπέρ της Πατρίδος ώστε κάποτε να ακουσθή η φωνή των: Η Ελλάς ενίκησε.

Εν τέλει σας πληροφορώ, ότι δεν έγινε κάποια ιστορική δίκη, όπως οι ομοϊδεάται σας λέγουν. Η ιστορία δεν γράφεται στα δικαστήρια με νομικούς κώδικας, αλλ’ στους εθνικούς αγώνας με όπλα. Κι’ εκεί εμείς οι εθνικισταί είμεθα παρόντες, ενώ οι πολιτικάντηδες απόντες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ