Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023

Ο Λιγνάδης ζητεί τετ α τετ στην ανακρίτρια με το πρόσωπο που τον καταγγέλλει για βιασμό

Αμφισβητεί τις καταγγελίες, ζητάει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τα «φερόμενα θύματα», βάσει των οποίων θα «κατεδαφιστεί», όπως λέει, η κατηγορία κατά του ηθοποιού – σκηνοθέτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Λιγνάδης ζητεί τετ α τετ στην ανακρίτρια με το πρόσωπο που τον καταγγέλλει για βιασμό eurokinissi

Πλήρη αποδόμηση των εις βάρος του καταγγελιών επιχειρεί ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ο οποίος υπέβαλε αίτημα προς την ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, αναφέροντας πως έχουν προσκομιστεί ακλόνητα έγγραφα στοιχεία και ζητώντας να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες.

«Αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, «κατεδαφίζουν» στην κυριολεξία την κατηγορία» σημειώνεται.

«Προς μεγαλύτερη υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου, συνεργάτες του γραφείου μας σήμερα κατέθεσαν στην κα Ανακριτή, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο εντολέας μας στις 8.8.2015, αίτημα: 1. περί αυτοψίας του χώρου και 2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη».

Όπως επισημαίνεται στη δήλωση του Αλέξη Κούγια το δικηγορικό γραφείο προχώρησε σε έρευνα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής Επιδαύρου, από όπου προέκυψε πως ο ηθοποιός – σκηνοθέτης δεν διέμεινε σε κανένα την συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό, στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής που τυχόν θα υποδειχθεί» προστίθεται.

Ολόκληρη η αίτηση προς την ανακρίτρια

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ Χ. ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ 19ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤ’ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ – ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ

Δημητρίου Λιγνάδη του Αναστασίου και της Ευγενίας, ηθοποιού – σκηνοθέτη – δασκάλου υποκριτικής, κατοίκου Αθηνών, οδός , αρ., ΑΦΜ, ήδη προσωρινά κρατουμένου Καταστήματος Κράτησης Τρίπολης

Εκκρεμεί ενώπιόν Σας ποινική δικογραφία, στην οποία κατηγορούμαι για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή με φερόμενους παθόντες τους ….. και ….. Επειδή κατ’ ά. 225 παρ.1 εδ. β ΚΠΔ επιτρέπεται, όταν αυτό είναι αναγκαίο, οι μάρτυρες να εξετάζονται κατ’ αντιπαράσταση προς τον κατηγορούμενο ή άλλο μάρτυρα. Επειδή κατ’ ά. 180 παρ.1 ΚΠΔ αυτοψία μπορεί να γίνει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας σε τόπους, πράγματα ή ανθρώπους για να βεβαιωθούν η τέλεση και οι περιστάσεις του εγκλήματος.

Επειδή στην υπό κρίση υπόθεση η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τους ως άνω μάρτυρες και φερόμενους παθόντες είναι αναγκαία λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε άλλης μαρτυρίας που να επιβεβαιώνει τη συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο κατά το φερόμενο χρόνο τέλεσης των πράξεων, αλλά και λόγω των αντιφάσεων, στις οποίες έχουν υποπέσει αναφορικά με την περιγραφή των περιστάσεων, υπό τις οποίες δήθεν συναντηθήκαμε (ήδη ο ….. έχει δώσει συνολικά 4 καταθέσεις, σε καθεμιά εκ των οποίων προσπαθεί να διορθώνει τα σφάλματα της προηγουμένης, ενώ η μήνυση του ….. έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εξιστόρηση του μάρτυρά του ….).

Επειδή στην υπό κρίση υπόθεση είναι αναγκαίο να διαταχθεί αυτοψία, προκειμένου να εντοπισθεί το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο φέρεται ότι τελέσθηκε στις 8 ή 9.8.2015 βιασμός σε βάρος του ….., και ακολούθως να ερευνηθεί αν το ξενοδοχείο διαθέτει σουίτα με βεράντα, αλλά κυρίως να ζητηθεί από τα αρχεία του ξενοδοχείου ποιος ή ποιοι διέμειναν σε αυτό κατά τις ως άνω κρίσιμες ημεροχρονολογίες, δοθέντος ότι εγώ υποστηρίζω βασίμως ότι βρισκόμουν στην Ιθάκη για διακοπές και δεν θα μπορούσα ποτέ να συνυπάρχω μαζί του σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο κατά τις ως άνω ημερομηνίες. Επειδή από τη διαδικασία της αυτοψίας θεωρώ βέβαιον ότι θα αποδειχθεί ακόμη περισσότερο η ψευδορκία του …., αφού είτε θα αδυνατεί να υποδείξει οποιοδήποτε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο με διάφορες προφάσεις, είτε θα υποδείξει ψευδώς κάποιο ξενοδοχείο, στο οποίο η αυτοψία θα αποδείξει δεν θα έχω διαμείνει κατά το χρόνο που επικαλείται.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ παρακαλώ όπως γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μου και: Διαταχθεί η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τον …. άμεσα, αφού είναι κάτοικος Ελλάδος, και κατόπιν με τον … που έχει δηλώσει κάτοικος Σουηδίας.

Να διαταχθεί αυτοψία προς αναζήτηση και εντοπισμό του ξενοδοχείου της Επιδαύρου, όπου δήθεν έλαβε χώρα ο βιασμός σε βάρος του ……, και ειδικότερα με τη βοήθεια της αστυνομικής αρχής και παρουσία Υμών να ζητηθεί από το μάρτυρα να υποδείξει στην Επίδαυρο το ξενοδοχείο, στο oποίο δήθεν έλαβε χώρα ο βιασμός του, ώστε ακολούθως να ερευνηθεί αν αυτό διαθέτει σουίτα με βεράντα και αν σε αυτό διέμεινα κατά τους χρόνους που αυτός επικαλείται μετά από έρευνα των αρχείων του ξενοδοχείου.

Αθήνα, 02/03/2021 Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Aλέξιος Κούγιας

Να εξεταστούν μάρτυρες και τα ψηφιακά αρχεία Λιγνάδη

Νέα στοιχεία κατέθεσε στο μεταξύ στην ανακρίτρια ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή Γιάννης Βλάχος. Ο κ. Βλαχος παρέδωσε στις δικαστικές αρχές ένα νέο κατάλογο με μάρτυρες, προκειμένου να εξεταστούν, ζητώντας παράλληλα να ερευνηθούν τα ψηφιακά αρχεία του Δ. Λιγναδη.

«Στο πλαίσιο της υποχρέωσης να στηρίξουμε την κατηγορία, εισέφερα σήμερα στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία. Ενα κατάλογο μαρτύρων οι οποίοι θα έρθουν να καταθέσουν κρίσιμα περιστατικά, καθώς και ένα αίτημα για κατάσχεση των ψηφιακών δεδομένων του κατηγορούμενου, να διερευνηθούν από τα αρμόδια εγκληματολογία εργαστήρια της ΓΑΔΑ ως προς το περιεχόμενο τους η ως προς τυχόν παρεμβάσεις που έχουν γίνει» τόνισε ο κ. Βλάχος.

Τι περιέχει το νέο «κουτί» με στοιχεία που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο Πασχάλης Τσαρούχας

Κάποιες από τις 18 νέες καταγγελίες αφορούν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Τουλάχιστον τρεις αφορούν γνωστά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, το όνομα των οποίων έχει εμπλακεί στη δημοσιότητα.

Οι καταγγελίες αυτές, βάσει των νέων στοιχείων που προσκόμισε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, έρχονται να προστεθούν στους περίπου είκοσι φακέλους που είχε καταθέσει την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο φάκελο υπάρχουν 1-2 περιπτώσεις για καταγγελίες βαριών κακουργηματικών πράξεων, τις οποίες η Δικαιοσύνη θα εξετάσει κατά προτεραιότητα, ώστε να φανεί εάν είναι ποινικά αξιολογίσιμες.

Κατά τις ίδιες πηγές, ανάμεσα στις δεκαοκτώ καταγγελίες υπάρχουν κάποιες (τουλάχιστον τρεις) που αφορούν γνωστά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, το όνομα των οποίων έχει εμπλακεί στη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα.

Ειδικά σε μια περίπτωση γνωστού ηθοποιού, φαίνεται να προκύπτουν καταγγελίες για βαριά κακουργήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας τα οποία δεν έχουν παραγραφεί, ενώ στους φακέλους που έχουν φτάσει στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών μέσω του ΣΕΗ, περιλαμβάνονται καταγγελίες από διαφορετικά πρόσωπα.

Τέλος, άμεσα αναμένονται και εξελίξεις για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος γνωστού ηθοποιού της μικρής οθόνης, η οποία είχε διαβιβαστεί στην αστυνομία προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός εντός της εβδομάδας – και υπό το φόβο της παραγραφής που συμπληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο – θα αποφανθεί για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος του ηθοποιού ο οποίος είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση, μετά την καταγγελία ότι βίασε πρώην συμφοιτητή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος εμφανίζεται να έχει αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως η πράξη έγινε μετά από συναίνεση και των δύο μερών.

Οι δηλώσεις του Π. Τσαρούχα

«Επισκέφθηκα τον εισαγγελέα σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης και παρέδωσα κι άλλες καταγγελίες. Ευχαρίστησα τον εισαγγελέα, αυτός ευχαρίστησε εμάς και δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πούμε περισσότερα, ακολουθούμε τη διαδικασία πολύ αυστηρά» τόνισε ο Πασχάλης Τσαρούχας.

«Να είστε σίγουροι ότι όσο πιο λίγο μιλάμε, τόσο πιο καλά κάνουμε τη δουλειά μας. Ότι καινούργιο έχουμε το φέρνουμε στην εισαγγελία και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί» πρόσθεσε.

ΒΙΝΤΕΟ: OPENTV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ