Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Ο νέος επίτροπος Επικρατείας ανέλαβε καθήκοντα: Ο Ιωάννης Συμεωνίδης θα βρίσκεται στη θέση μέχρι το 2026

Ο καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) επιλέχθηκε να είναι ο νέος γενικός επίτροπος Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο νέος επίτροπος Επικρατείας ανέλαβε καθήκοντα: Ο Ιωάννης Συμεωνίδης θα βρίσκεται στη θέση μέχρι το 2026 freepik

Μέχρι το 2026, οπότε και θα αποχωρήσει από τη θέση, ανέλαβε καθήκοντα γενικού επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων ο μέχρι σήμερα επίτροπος Ιωάννης Συμεωνίδης.

Πρόκειται όπως σημειώνεται για καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Ο νέος επίτροπος Επικρατείας κ. Συμεωνίδης διαδέχθηκε τον γενικό επίτροπο Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριο Κωστάκη που διετέλεσε στη θέση αυτή από 18/3/2019 έως 17/03/2023.

Η θητεία στη θέση του γενικού επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων είναι τετραετής, αλλά ο κ. Συμεωνίδης θα αποχωρήσει τον Ιούνιο του 2026, λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου προβλεπόμενου ορίου ηλικίας, δηλαδή πριν συμπληρωθεί η τετραετία.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την πλήρωση της θέσης του γενικού επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, εκδόθηκε την 19η Απριλίου 2023, μετά από σχετική πράξη του υπουργικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ