Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021

Ο Σπύρος Μαρκάτης νέος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Εγκρίθηκε η πρόταση του Κ. Τσιάρα από το υπουργικό συμβούλιο. Ο μέχρι πρότινος σύμβουλος Επικρατείας έχει χειριστεί πολλές σημαντικές υποθέσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Σπύρος Μαρκάτης νέος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Το «πράσινο φως» έδωσε το υπουργικό συμβούλιο για την τοποθέτηση του Σπύρου Μαρκάτη στη θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο σύμβουλος Επικρατείας Σπυρίδωνας – Κωνσταντίνος Μαρκάτης προήχθη και θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, παραμένοντας στη θέση αυτή έως τον Ιούνιο του 2022.

Ο νέος αντιπρόεδρος του ΣτΕ εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Αύγουστό του 2005. Έχει χειριστεί πολλές σημαντικές υποθέσεις και θεωρείται από τους συναδέλφους πολύ καλός νομικός επιστήμονας. Η σύζυγός του Παναγιώτα Καρλή είναι σύμβουλος Επικρατείας.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου επελέγη επίσης ως υποψήφια για το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευγενία Πρεβεδούρου.

Μετά και πάλι από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, η κυρία Πρεβεδούρου θα είναι υποψήφια για την πλήρωση της θέσης του Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κενώθηκε μετά τον διορισμό του συμβούλου Επικρατείς Δημητρίου Γρατσία σε θέση δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ