Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαιώνει το dikastiko.gr: “Εντολή αγωγής κατά της Novartis”

Με δήλωσή του ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikastiko.gr για την αγωγή κατά της Novartis.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαιώνει το dikastiko.gr: “Εντολή αγωγής κατά της Novartis” eurokinissi

Στην πλήρη επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του dikastiko.gr για την αγωγή στην οποία προχώρησε ο Θάνος Πλεύρης κατά της Novartis για βλάβη του ελληνικού δημοσίου προχώρησε με δήλωσή του ο υπουργός Υγείας.

Αναφέροντας πως «υλοποιώντας την κυβερνητική δέσμευση μας να διεκδικήσουμε αποζημίωση από την εταιρία Novartis για το σύνολο των παράνομων πρακτικών και σύμφωνα με πρακτικό του ΝΣΚ», ο Θάνος Πλεύρης σημειώνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες:

  • εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης
  • έντολη για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και
  • εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα από την εταιρεία η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιωσει το ελληνικό δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της», τονίζει ο κ. Πλεύρης για την αγωγή στη Novartis.

Το νομικό συμβούλιο

Οι κινήσεις αυτές του υπουργού Υγείας είναι σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα  και ουσιαστικά υλοποιούν τις υποδείξεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Αγωγή κατά Novartis

eurokinissi

Αγωγή κατά Novartis

eurokinissi

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε γνωμοδοτήσει  ομόφωνα ώστε να προχωρήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου συγκεκριμένες δικαστικές και εξώδικες ενέργειες για την αποκατάσταση της όποιας ζημίας και ηθικής βλάβης προήλθαν από τη μη νόμιμη δράση της Novartis.

«Η Κυβέρνηση, ενεργώντας θεσμικά και με πλήρη διαφάνεια, με γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και των λοιπών θιγομένων δημοσίων νομικών προσώπων, από ενέργειες της εταιρείας «NOVARTIS Hellas Α.Ε.Β.Ε.», ζήτησε, διά των συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Δικαιοσύνης, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), ως κατ’ εξοχήν, βάσει του Συντάγματος, νομικού συμπαραστάτη του Δημοσίου, την υπόδειξη των ενδεικνυόμενων δικαστικών και εξωδίκων ενεργειών για την αποκατάσταση της όποιας ζημίας και ηθικής βλάβης έχουν υποστεί οι ως άνω φορείς από μη νόμιμες ενέργειες της ανωτέρω εταιρείας»…

Ο κ. Πλεύρης έχει άλλωστε έχει πλήρη εικόνα της υπόθεσης από την συμμετοχή του στην προκαταρκτική επιτροπή και καλείται να υλοποιήσει την κυβερνητική εντολή που υπάρχει ότι θα πρέπει το δημόσιο να διεκδικήσει τα χρήματα για τα οποία υπέστη ζημία από παράνομες πρακτικές της εταιρείας, σύμφωνα και με την απόφαση στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ