Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Ο Β. Αυγουλάς στον Συνήγορο του Πολίτη: Εντατική συνεργασία για ΑμεΑ και παιδική προστασία

Οι προτάσεις για κοινό μέτωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την ανεξάρτητη Αρχή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Β. Αυγουλάς στον Συνήγορο του Πολίτη: Εντατική συνεργασία για ΑμεΑ και παιδική προστασία

Τους τρόπους εντατικοποίησης της συνεργασίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και του Συνηγόρου του Πολίτη για τα ανάπηρα άτομα και την παιδική προστασία συζήτησε ο τυφλός δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ Βαγγέλης Αυγουλάς κατά τη συνάντηση που είχε με τη βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού Θεώνη Κουφονικολάκου

Ο κ. Αυγουλάς κατέθεσε το σεβασμό και την εκτίμησή του στην κυρία Κουφονικολάκου για τη συστηματική και κοινωνικά πολύτιμη δουλειά που κάνει ο Συνήγορος του Πολίτη εδώ και χρόνια στα θέματα των ανάπηρων ατόμων και της παιδικής προστασίας ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά  για τις εξελίξεις και τα συμπεράσματα των ερευνών και των αυτοψιών του Συνηγόρου σε αυτούς τους δύο τομείς.

grafeiotypoy

Επίσης ενημέρωσε  την κα Κουφονικολάκου για την πρότασή του περί υποχρεωτικότητας της παρουσίας των επί πτυχίω φοιτητών των νομικών σχολών διά ζώσης στα ιδρύματα ενώ συζήτησαν διεξοδικά τη σκέψη του κ. Αυγουλά για τη δυνατότητα διά μέσω νομοθετικής ρύθμισης, υποστήριξης των ενοίκων των ιδρυμάτων από ασκούμενους δικηγόρους με την κατάλληλη πάντα επιστημονική εποπτεία.

Η κυρία Κουφονικολάκου, τόνισε επιπλέον τη σημασία διεξαγωγής επιμορφωτικών κύκλων για τους ενδιαφερόμενους εν ενεργεία δικηγόρους στα θέματα παιδικής προστασίας και αναπήρων, προσπάθεια που είχε ξεκινήσει με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό ήδη από την προηγούμενη του θητεία.

Ο κ. Αυγουλάς τέλος, μετέφερε την αυτονόητη και διαπιστωμένη ευαισθητοποίηση όλου του Δ.Σ. του ΔΣΑ σε τέτοια θέματα καθώς και την εντολή που έχει από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ για εντατική συνεργασία των δύο φορέων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ