Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

“Οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από προσπάθειες εκφοβισμού” – Τι αναφέρει η ΕνΔΕ μετά την επίθεση στην οικία του αντιπροέδρου της Χρ. Νάστα

Καλεί την Πολιτεία να αναλάβει μέτρα για την εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από προσπάθειες εκφοβισμού” – Τι αναφέρει η ΕνΔΕ μετά την επίθεση στην οικία του αντιπροέδρου της Χρ. Νάστα efeteio-thess.gr

Την επίθεση και τις απειλές σε βάρος δικαστικού λειτουργού στη Θεσσαλονίκη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ειδικότερα, στο στόχαστρο των αντιεξουσιαστών βρέθηκε ο Ά Αντιπρόεδρος της Ένωσης, Χρήστος Νάστας, καθώς την Πέμπτη 25 Μαΐου άγνωστοι έγραψαν με σπρέι υβριστικά συνθήματα έξω από την οικία του δικαστικού λειτουργού.

Όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η στοχοποίηση σχετίζεται με την απόφαση 1/2023 του Αρείου Πάγου, που αφορά τη νομιμοποίηση των funds σε πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, η παρέμβαση έγινε με αφορμή τον πλειστηριασμό σπιτιού ενός ηλικιωμένου στη Χαλκιδική, όπως αναφέρει το thestival.gr. Την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική ομάδα «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» σημειώνοντας πως πρόκειται για «ένα μήνυμα πως η υφαρπαγή των σπιτιών μας από τα τραπεζικά και επενδυτικά κοράκια δεν μπορεί να μείνει και δεν θα μείνει αναπάντητη».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕνΔΕ υπογραμμίζει πως «οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο».

επίθεση στο σπίτι δικαστή

indymedia.org

Επίθεση σε βάρος δικαστικού λειτουργού: Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στην οικία του Α’ Αντιπροέδρου της Ένωσης και τις απειλές που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών.

Καλούμε την Πολιτεία, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ