Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Πότε καταβάλλεται η εκλογική αποζημίωση στους δικαστικούς υπαλλήλους και πώς θα γίνει η καταβολή της

Τι προβλέπεται για τα εκλογικά επιδόματα σε δικαστικούς υπαλλήλους και επόπτες εξωτερικού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πότε καταβάλλεται η εκλογική αποζημίωση στους δικαστικούς υπαλλήλους και πώς θα γίνει η καταβολή της Eurokinissi

Αντίστροφη μέτρηση για να εισπράξουν την εκλογική αποζημίωση οι δικαστικοί υπάλληλοι έχει σημάνει με σειρά ενεργειών από τις αρμόδιες αρχές. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) η ειδική εκλογική αποζημίωση των Δικαστικών Υπαλλήλων για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 προσδιορίστηκε στο ποσό των 1.150 ευρώ το οποίο είναι αφορολόγητο και δεν υπόκειται σε καμία άλλη κράτηση.

Στο μεταξύ αρχίζει από την Δευτέρα 29 Μαΐου η καταβολή αποζημίωσης στους επόπτες εκλογών εξωτερικού, αναπληρωτές εποπτών εκλογών εξωτερικού, γραμματείς αυτών, αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής εξωτερικού και εντός επικρατείας, εκτός νομού και αναπληρωτές αυτών, Εφόρους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών.

Νέα εκλογική αναμέτρηση

eurokinissi

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης οι δικαιούχοι θα μπορούν μέσω των εφαρμογών να προχωρήσουν α) σε καταχώρηση των στοιχείων των γραμματέων εφορευτικών επιτροπών και διερμηνέων της τουρκικής γλώσσας και β) σε καταχώρηση ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού δικαστικών αντιπροσώπων εντός νομού και των γραμματέων και διερμηνέων.

Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet, συμπληρώνεται ο Διεθνής Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN) του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο πρέπει να εμφανίζεστε τουλάχιστον ως συνδικαιούχος και στον οποίο θα κατατεθεί η εκλογική αποζημίωση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΔΥΕ επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «η ειδική εκλογική αποζημίωση των Δικαστικών Υπαλλήλων για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 προσδιορίστηκε στο ποσό των 1.150 ευρώ το οποίο είναι αφορολόγητο και δεν υπόκειται σε καμία άλλη κράτηση» και προστίθεται «ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΔΥΕ για την εμπιστοσύνη τους προς το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, που ανέλαβε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης με τους αρμόδιους φορείς των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Οικονομικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΕΔΩ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ