Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Οι δικηγόροι… εκπαιδεύονται στους νέους Ποινικούς Κώδικες: Το σεμινάριο- ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Διοργανώνεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας στις 11 το πρωΐ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι δικηγόροι… εκπαιδεύονται στους νέους Ποινικούς Κώδικες: Το σεμινάριο- ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Freepik

Στο επίκεντρο των Δικηγορικών Συλλόγων βρίσκεται πλέον η εφαρμογή των νέων διατάξεων των Ποινικών Κωδίκων, με εκείνον του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας να οργανώνει ένα σεμινάριο- ημερίδα, όπως λέει ο πρόεδρος του Ιωάννης Κοντός.

Σε αυτό τονίζεται πως η παρουσία όλων είναι «απαραίτητη και ωφέλιμη», μπροστά όπως τονίζεται «στην νέα πραγματικότητα αυστηροποίησης ποινών και αδικημάτων, και λοιπών σημαντικών αλλαγών του ποινικού δικαιικού  μας συστήματος».

Ειδικότερα, στην πρόσκληση ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας αναφέρει πως «ενόψει της συντελεσθείσας ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της θέσης τους σε ισχύ την 1η Μαΐου 2024, διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο – ημερίδα».

Αυτό απευθύνεται σε δικηγόρους, αλλά και – όπως αναφέρεται – σε «όσους συμπολίτες ή ΜΜΕ επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 11:00πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ (Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας 1ος όροφος)».

Εφαρμογή διατάξεων Ποινικών Κωδίκων

dsk

Οι ομιλητές του σεμιναρίου- ημερίδας

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, ομιλητές θα είναι:

* Βασίλης Ταουξής, Δικηγόρος – ποινικολόγος, Πρόεδρος της «Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Ελλάδος» με θέμα: «Νέες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

* Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας, μελος του ΔΣ – αναπληρωτής ΓΓ της «Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων» με θέμα «Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης. Με ποιο τρόπο;»

* Ειρήνη Μαρούπα, Δικηγόρος – ποινικολόγος με θέμα: «Η επιρροή των ΜΜΕ στις πολύκροτες δίκες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ