Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Οι δικηγόροι στη… μάχη του Κτηματολογίου – Εκπαιδεύονται για να παρέχουν νομική υποστήριξη

Ξεκινάει από την Δευτέρα ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων για τη δημιουργία Μητρώου Νομικών Εισηγητών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι δικηγόροι στη… μάχη του Κτηματολογίου – Εκπαιδεύονται για να παρέχουν νομική υποστήριξη unsplash

Σεμινάρια δικηγόρων: Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων δικηγόρων για την κατάρτιση Μητρώου Νομικών Εισηγητών του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Τα σεμινάρια διάρκειας 20 ωρών πραγματοποιούνται από το Ελληνικό Κτηματολόγιο στο πλαίσιο της Προγραμματικής Συμφωνίας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).

Ο πρώτος κύκλος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24/01, Τρίτη 25/01, Τετάρτη 26/01, Δευτέρα 31/1/2022 & Τρίτη 01/02/2022, και ώρες 15.30 μμ και λήξη 19.30 μμ.

Σεμινάρια δικηγόρων

eurokinissi

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ, σε αυτόν τον κύκλο σεμιναρίων θα συμμετάσχουν, τηρουμένης της αρχής της χρονικής προτεραιότητας, οι πρώτοι 1.000 δικηγόροι εξ όσων υπέβαλαν (μέσω του portal.olomeleia.gr) αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο μητρώο νομικών εισηγητών του Κτηματολογίου.

Στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί προσωποποιημένο email με το οποίο θα γνωστοποιείται ο διαδικτυακός σύνδεσμος για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Οι υπόλοιποι 1.800 δικηγόροι που δήλωσαν συμμετοχή θα κληθούν να συμμετάσχουν στους προσεχείς κύκλους σεμιναρίων του Κτηματολογίου και θα λάβουν ομοίως προσωποποιημένο email για τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής καθώς και τον σχετικό διαδικτυακό σύνδεσμο.

Η Προγραμματική Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών, που υπεγράφη τον περασμένο Σεπτέμβριο μεταξύ του ΔΣΑ και του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» όπως είχε γράψει και το dikastiko.gr αφορά στην παροχή υπηρεσιών από δικηγόρους μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τον νομικό έλεγχο εγγραπτέων πράξεων και τη νομική υποστήριξη των συναλλασσόμενων σε Κτηματολογικά Γραφεία.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, διάρκειας 20 ωρών, έχουν αντικείμενο τη νομοθεσία του Εθνικού Κτηματολογίου, τη λειτουργία των υπηρεσιών των κτηματολογικών Γραφείων και το περιεχόμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σεμινάρια δικηγόρων

unsplash

Η παρακολούθηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή των δικηγόρων- μελών του ΔΣΑ στη διαδικασία επιλογής, που θα ακολουθήσει για την κατάρτιση Μητρώου Νομικών Εισηγητών.

Σημειώνεται ότι, βάσει της σύμβασης, προϋποθέσεις για τη συμμετοχή ήταν οι υποψήφιοι δικηγόροι:

α. Να είναι µέλη του ∆ικηγορικού Συλλόγου.

β. Να έχουν εµπειρία τουλάχιστον 5 ετών από την εγγραφή στον ∆ικηγορικό Σύλλογο.

γ. Να µην τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή.

δ. Να µην τελούν σε αναστολή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ