Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Οι θεωρίες συνωμοσίας, η προκατειλημμένη ανακρίτρια και το “βραχιολάκι” – Τα δύο επιχειρήματα και το ένα αίτημα του Δημήτρη Λιγνάδη – ΒΙΝΤΕΟ

Τις επόμενες τρεις ημέρες θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την επιβολή ή μη και δεύτερης προφυλάκισης μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι θεωρίες συνωμοσίας, η προκατειλημμένη ανακρίτρια και το “βραχιολάκι” – Τα δύο επιχειρήματα και το ένα αίτημα του Δημήτρη Λιγνάδη – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Το νέο ραντεβού στην Ευελπίδων βρήκε τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη να πατάει πάνω στα ίδια βήματα της υπερασπιστικής γραμμής, που από την πρώτη στιγμή έχει ακολουθήσει. Μοναδική διαφοροποίηση αποτέλεσε το αίτημά του να αποφυλακιστεί και να τεθεί σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης με «βραχιολάκι».

Κατά τα λοιπά, επέμενε για άλλη μία φορά σθεναρά στην αθωότητά του και όπως στις καταγγελίες για τους δύο πρώτους βιασμούς, που οδήγησαν στην προφυλάκισή του, έτσι και για τις νέες δύο υποθέσεις βιασμών, για τις οποίες κλήθηκε την Πέμπτη να απολογηθεί, έκανε λόγο για ψευδείς και κατασκευασμένους ισχυρισμούς, φανταστικά σενάρια και προϊόντα μυθοπλασίας.

Ο ίδιος εμφανίζεται σταθερός και στη θέση του πως η δίωξη του συνδέεται με σκευωρία εκπορευόμενη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ειδικότερα τον πρόεδρο του Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος τον έχει βάλει στο στόχαστρο εξαιτίας διαφωνιών που είχαν στο παρελθόν σχετικά με θέματα οικονομικής διαχείρισης.

Αυτά περιγράφονται μεταξύ άλλων στο πάνω από 100 σελίδες απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, στην οποία επέλεξε να της… γυρίσει την πλάτη και να μην απαντήσει.

«Όρκο σιωπής» στην ανακρίτρια, λαλίστατος στον εισαγγελέα

Μόλις μισή ώρα παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης, υποβάλλοντας απλώς το υπόμνημά του και αρνούμενος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του τέθηκε.

Για τη στάση του αυτή επανέφερε το εδώ και καιρό επιχείρημά του περί προκατάληψης από τη συγκεκριμένη λειτουργό. Όπως ανέφερε δεν έχει κάνει δεκτό κανένα αίτημά του, ενώ ζήτησε εκ νέου κατά αντιπαράσταση εξέταση με τους καταγγέλλοντες. Λιγνάδης: Η προκατειλημμένη ανακρίτρια και το "βραχιολάκι"

«Καταγγείλαμε την προκατάληψη της ανακρίτριας και αρνηθήκαμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις της» ανέφερε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, χαρακτηρίζοντας «όνειδος» τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του. «Είναι απαράδεκτο να εμπλέκονται δικαστές και εισαγγελείς σε επιχειρηματικά παιχνίδια. Η ανακρίτρια συνεχίζει να αντιμετωπίζει την υπόθεση αλληθωρίζοντας και δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα μας» σημείωσε κατά την είσοδό του στην Ευελπίδων.

Ο προφυλακισμένος γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν δέχθηκε να απαντήσει σε καμία ερώτηση της ανακρίτριας, υποστηρίζοντας ότι είναι προκατειλημμένη και δεν έχει κάνει δεκτό κανένα αίτημά του. Αντιθέτως, στη μετάβασή του στη συνέχεια στον εισαγγελέα παρέμεινε σχεδόν επί τρίωρο και απάντησε σε ό,τι ερώτημα του έθεσε για τις υποθέσεις.

Τι αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα

Αναφερόμενος στην υπόθεση που αφορά στην καταγγελία ενός 24χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών, ο ηθοποιός περιγράφει: Λιγνάδης: Η προκατειλημμένη ανακρίτρια και το "βραχιολάκι"

«Τον καταγγέλλοντα ουδέποτε τον βίασα. Ο ισχυρισμός του περί δήθεν κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από εμένα είναι ψευδής και κατασκευασμένος και δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως αντικειμενικό στοιχείο. Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα καταγγελόμενα ούτε καν οι κοινοί μας γνωστοί, S.S και Τ.Μ, με τους ποιους ο καταγγέλλων είχε επαφές και εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό, θα τους το έλεγε ή θα είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και θα τον ρωτούσαν, κάτι όμως που δεν προκύπτει. Το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό».

Για κατασκευασμένα σενάρια και μάρτυρες κάνει λόγο ο σκηνοθέτης, υποστηρίζοντας ότι η φιλική σχέση μεταξύ των φερόμενων θυμάτων του, τα βοήθησε να κατασκευάσουν μια αληθοφανή ιστορία βιασμού. «Η φιλική σχέση μεταξύ του SS και του καταγγέλλοντος αποδεικνύεται από το προφίλ του δεύτερου στο ίνσταγκραμ, όπου φαίνεται ότι είναι φίλοι. Γι’ αυτό προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση που ο SS απέκρυψε την φιλική του σχέση με τον Π.Φ και δεν αναφέρθηκε καθόλου σε εκείνον».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ καμία σεξουαλική επαφή με τον καταγγέλλοντα είτε με τη συναίνεση του είτε χωρίς. «Κάποιες μέρες τον είχα φιλοξενήσει στο σπίτι μου, διότι μου το είχε ζητήσει, καθώς, όπως μου είχε πει, το δικό του σπίτι στερούταν ηλεκτροδότησης. Όσες φορές έμεινε στο σπίτι μου, κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού. Ο καταγγέλλων δεν είναι σε καμία περίπτωση θύμα βιασμού, είναι ένας στρατευμένος μάρτυρας». Λιγνάδης: Η προκατειλημμένη ανακρίτρια και το "βραχιολάκι"

Επικοινώνησε ξανά μαζί μου

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίζεται ότι ο καταγγέλλων επικοινώνησε μαζί του στις 30 Αυγούστου 2020. «Επικοινωνήσαμε μέσω ίνσταγκραμ τον Αύγουστο του 2020 και όχι μόνο συζητήσαμε σε φιλικό κλίμα, όπως άλλωστε προκύπτει από την συνομιλία μας, την οποία έχω προσκομίσει, αλλά ο δήθεν βιασθείς με ρώτησε εάν θα ήθελα να μιλήσουμε, ούτως ώστε να κανονίσουμε να πάμε για καφέ, όταν εκείνος θα επέστρεφε από τις διακοπές του!!!» υποστηρίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης συμπληρώνοντας ότι «η φιλική στάση του απέναντι μου και η επιθυμία του να συναντηθούμε αποδεικνύουν την μία και μοναδική αλήθεια, ότι ουδέποτε τον βίαςα! Κανένα θύμα βιασμού δεν αποζητά την συντροφιά του βιαστή του!(…) Από φίλος του το 2015 δηλαδή μετατράπηκα ξαφνικά σε διεστραμμένο βιαστή, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κανένα περιστατικό μεταξύ μας».

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου εξηγεί ότι: «Ακόμη και εάν ήθελε υποτεθεί ότι είχαμε συνευρεθεί ερωτικά και ο καταγγέλλων υπέμενε αυτή την κατάσταση αποβλέποντας στην στέγη και την οικονομική βοήθεια που του παρείχα, το μόνο αδίκημα που θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί θα ήταν αυτό της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας έναντι αμοιβής, το οποίο όμως είναι πλημμέλημα και έχει ήδη παραγραφεί».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι έδινε χρήματα στο φερόμενο θύμα του, το οποίο -σύμφωνα με όσα είπε – θα μπορούσε να εργαστεί. «Με την ενηλικίωση του ο καταγγέλλων θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αναζητήσει εργασία και να ανεξαρτητοποιηθεί, είτε να νοικιάσει σπίτι, είτε επιστρέφοντας στο σπίτι της μητέρας του, συμβάλλοντας οικονομικά στις ανάγκες του σπιτιού. Δεν είχε καμία απολύτως δικαιολογία να παραμένει στο σπίτι μου, καθώς αυτό που υποστήριξε στην κατάθεση του ότι δεν δούλευε, γιατί είχε πρόβλημα με την άδεια παραμονής του και έπρεπε πρώτα η μητέρα του να φτιάξει τα χαρτιά της, δεν είναι αληθές, καθώς με την ενηλικίωση του θα μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια διαμονής δεύτερης γενιάς». Λιγνάδης: Η προκατειλημμένη ανακρίτρια και το "βραχιολάκι"

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης καταλήγει λέγοντας: «Αν και του είχα ξεκαθαρίσει ότι δέχτηκα να τον βοηθήσω, προσφέροντας σε εκείνον στέγη και στηρίζοντας τον οικονομικά και ηθικά, προκειμένου να εξελιχθεί στη ζωή του, η στάση που είχε υιοθετήσει να χαλαρώνει και να διασκεδάζει μόνο, δεν άλλαξε και γι’ αυτό μετά το καλοκαίρι του ζήτησα να σταματήσει να έρχεται».

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τη δεύτερη υπόθεση

Αναφορικά με τη μήνυση του ΔΜ που έχει καταγγείλει το βιασμό του ενώ ήταν ενήλικος, ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστήριξε ότι η έγκληση είναι ψευδής και κατασκευασμένη. «Τον εγκαλούμενο ούτε καν τον γνωρίζω! Ουδέποτε διέπραξα σε βάρος του το αδίκημα του βιασμού και ουδεμία σχέση έχω με ναρκωτικές ουσίες!» αναφέρει. Λιγνάδης: Η προκατειλημμένη ανακρίτρια και το "βραχιολάκι"

Στο υπόμνημα επισημαίνει: «Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας και κανένα στοιχείο έστω και για το αν υπήρξε απλή γνωριμία μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύει ότι η μήνυση του είναι ένα φανταστικό σενάριο, καθώς σύμφωνα μ’ αυτό ανάμεσα στην γνωριμία μας και τον υποτιθέμενο βιασμό του μεσολάβησαν κάποιες ημέρες, άρα θα ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό στο διάστημα αυτό να έχει αναφέρει την γνωριμία μας και την υποτιθέμενη μετάβαση του στο διαμέρισμά μου ως γεγονός σημαντικό στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, όπως επίσης θα ήταν αναμενόμενο να έχει αναφέρει και το δήθεν ραντεβού που υποτίθεται ότι δώσαμε για την επόμενη φορά. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να γνωρίζει κανείς και να επισκέπτεται ένα γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στο σπίτι του!».

Ο Δημ. Λιγνάδης αναφέρεται σε σειρά αντιφάσεων μεταξύ μήνυσης και καταθέσεων του μηνυτή και τονίζει: «οι συνεχείς τροποποιήσεις σε ό,τι υποτίθεται ότι έλαβε χώρα, αποδεικνύουν χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία ότι όλα όσα δήθεν έγιναν, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ