Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να δοθεί ολόκληρη η δικογραφία για τα Τέμπη στην Εξεταστική Επιτροπή

"Πάνδημη η απαίτηση για την αποκάλυψη της αλήθειας και την τιμωρία των υπευθύνων", τονίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να δοθεί ολόκληρη η δικογραφία για τα Τέμπη στην Εξεταστική Επιτροπή (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητούν από τον Δ. Μαρκόπουλο, να διαβιβαστεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ολόκληρη η δικογραφία για τα Τέμπη.

Στο αίτημα τους, (το οποίο κοινοποιούν στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής), επισημαίνουν ότι, “το διαβιβασθέν από τον Εφέτη Ανακριτή αποδεικτικό υλικό συνιστά τμήμα μόνο της μέχρι σήμερα διενεργηθείσας ανάκρισης, από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία κρίσιμα για το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, δηλαδή την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών. Η Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε το συνολικό συλλεχθέν μέχρι σήμερα αποδεικτικό υλικό της ανάκρισης, καθότι απαραίτητο προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαμόρφωση αξιόπιστου πορίσματος στο οποίο θα έχουν συνεκτιμηθεί και συμπεριληφθεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία”.

ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: “Πάνδημη η απαίτηση για την αποκάλυψη της αλήθειας και την τιμωρία των υπευθύνων”

Τονίζουν δε, ότι “η πάνδημη απαίτηση για την αποκάλυψη της αλήθειας και την τιμωρία των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών καθιστά επιβεβλημένη τη διαβίβαση στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά παραλλήλως με την Ελληνική Δικαιοσύνη τις συνθήκες του εγκλήματος, κάθε αποδεικτικού στοιχείου προκειμένου η Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της χωρίς εμπόδια και προσκόμματα, τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως προσπάθεια δυσχέρανσης του έργου της”.

ΠΑΣΟΚ για Τέμπη

Eurokinissi

“Να απευθυνθείτε άμεσα προς το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας ζητώντας να αποφασίσει τη χορήγηση και διαβίβαση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του συνόλου της μέχρι σήμερα σχηματισθείσας δικογραφίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής”, ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

Το αίτημα υπογράφουν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης και Απ. Πάνας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ