Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ μιλούν στο dikastiko.gr – Θ. Σοφός: “Αναβάθμιση των φυσικών και ηλεκτρονικών υποδομών”

Το dikastiko.gr δίνει βήμα σε όλους τους υποψήφιους προέδρους του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας ενόψει των εκλογών στις 28/29 Νοεμβρίου. Ο Θέμης Σοφός απαντά live στα ερωτήματα του Γιάννη Κούσουλα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ μιλούν στο dikastiko.gr – Θ. Σοφός: “Αναβάθμιση των φυσικών και ηλεκτρονικών υποδομών”

του Γιάννη Κούσουλα

Καθώς οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων πλησιάζουν, το dikastiko.gr φιλοξενεί τους υποψήφιους για την προεδρία του ΔΣΑ δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήματα που ενδιαφέρουν τους συναδέλφους τους που θα προσέλθουν στις κάλπες.

Το dikastiko.gr επικοινώνησε με τον υποψήφιο για την προεδρία του ΔΣΑ με τον συνδυασμό των «Εργατικών», Θέμη Σοφό.

Ο κ. Σοφός εξήγησε ότι αυτό που επιδιώκουν οι «Εργατικοί» με την υποψηφιότητά τους είναι η αναβάθμιση του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος, του ΔΣΑ και των φυσικών και ηλεκτρονικών υποδομών της απονομής της δικαιοσύνης.

Όπως είπε ο ίδιος η πρώτη ενέργεια στην οποία θα προχωρήσει εάν εκλεγεί είναι η σύσταση 10 επιτροπών όπου η κάθε μία θα απαρτίζεται από 50 δικηγόρους για την παρακολούθηση του νομοθετικού έργου ανά δικαιικό κλάδο.

«Σκοπεύουμε να βελτιώσουμε την απονομή της δικαιοσύνης με τη διαδοχική και ισχυρή πίεση προς την εκτελεστική εξουσία για την αύξηση των ηλεκτρονικών μέσων πρόσβασης στη δικαιοσύνη από το δικηγόρο, τη βελτίωση των υποδομών και τη διαρκή επιμόρφωση και βοήθεια των νέων.

Αναφερόμενος στους νέους δικηγόρους ο Θέμης Σοφός είπε: «Έχω να τους δώσω θάρρος να αγαπήσουν το λειτούργημα αυτό διότι έχει πάρα πολλές ευκαιρίες. Υπάρχουν σημεία που εμείς μπορούμε να σταθούμε κοντά τους. Υπάρχουν τρόποι να υποστηρίξουμε την εκπλήρωση του λειτουργήματός τους, κυρίως με ένα καθημερινό ηλεκτρονικό ημερολόγιο όπου θα παρακολουθούν όλες τις νομοθετικές μεταβολές».

Επιπλέον αναφέρθηκε και σε μία επιτροπή υποστήριξης των νέων δικηγόρων με παροχή νομικών συμβουλών σε δυσχέρειες που μπορεί να αντιμετωπίζουν σε υποθέσεις που έχουν αναλάβει.

Εκλογές ΔΣΑ – Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο dikastiko.gr ο Θέμης Σοφός:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ