Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ολόκληρη η ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου – Τι αλλάζει και τι θα κριθεί την επόμενη Παρασκευή

Μόνο επιπλέον δίκες στο ΣτΕ και συγκεκριμένα σε τμήματά του προβλέπει η νεα ΚΥΑ για τα δικαστήρια που εκδόθηκε πριν λίγες ώρες. Δεν αλλάξει τίποτα άλλο ουσιαστικά , περαν από μικρές και άνευ ουσίας λεπτομέρειες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ολόκληρη η ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου – Τι αλλάζει και τι θα κριθεί την επόμενη Παρασκευή

“Δικαστής” για την τύχη των δικαστηρίων είναι πλέον ο λοιμωξιολόγος!

Η νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε και δημοσιεύει αυτούσια το  dikastiko.gr  , ενώ θα μπορούσε να είναι προάγγελος ανοίγματος των δικαστηρίων, είναι τελικά ένα μετέωρο βήμα αφού ανοίγει ένα μικρό κομμάτι των διοικητικών διαδικασιών , χωρίς να δίνει καμία υπόσχεση για το επόμενο διάστημα.

Το “κοκκίνισμα” της Αττικής, η οποία συγκεντρώνει πάνω από τη μισή δικαστηριακή ύλη της χώρας και έναν τεράστιο αριθμό μαχόμενων δικηγόρων, “κοκκίνισε`” και τα σενάρια για ολοκληρωτικό άνοιγμα των δικαστηριακών διαδικασιών που ήταν σχεδόν ειλημμένη απόφαση ακόμα και για τα ποινικά ακροατήρια.

Οι επιδημιολογικοί δείκτες είναι προφανώς ο κριτής και τα δεδομένα αυτά τα τεθούν εκ νέου επι τάπητος στην συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την επόμενη Παρασκευή.

Τα πράγματα πάντως δεν καταγράφονται ευοίωνα, και πιθανόν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους για φράση, θεσμικού παράγοντα του χώρου: “Να φύγει από το κόκκινο η Αττική (σ.σ. κάτι που δεν προβλέπεται την επόμενη βδομάδα) και να ανοίξουν τα Λύκεια. Όταν γίνει αυτό θα υπάρξει πλήρες άνοιγμα με την άδεια των ειδικών”.

Η νέα ΚΥΑ

Μόνο επιπλέον δίκες στο ΣτΕ και συγκεκριμένα σε τμήματά του προβλέπει η νεα ΚΥΑ για τα δικαστήρια που  εκδόθηκε πριν λίγες ώρες. Δεν αλλάξει τίποτα άλλο ουσιαστικά , περαν από μικρές και άνευ ουσίας λεπτομέρειες.

Το σίγουρο είναι πως θα ακολουθηθεί η εβδομαδιαία τακτική που συναρτάται με τα επιδημιολογικά δεδομένα, αφού τα πράγματα όπως παρουσιάζονται στην Αττική, που πέρασε σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», οδηγεί σε συγκράτηση.

Κι όλα αυτά ενώ , όπως έγραψε το dikastiko.gr, είχαμε φτάσει ένα βήμα πριν το άνοιγμα ακόμα και των Ποινικών Δικαστηρίων της χώρας στις 8 Φεβρουαρίου , αφού αν τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν σταθερά προς τα κάτω , τότε υπήρχε εισήγηση για σχεδόν πλήρη απελευθέρωση των δικαστικών διαδικασιών.

Ο σχεδιασμός σύμφωνα με πληροφορίες ήταν, να ανοίξει το ΣτΕ (δηλαδή να γίνονται όλες οι δίκες πέραν της Ολομέλειας, και στα τμήματα) από 1η Φεβρουαρίου και από τις 8 Φεβρουαρίου να ανοίξουν σχεδόν τα πάντα.

Δηλαδή ακόμα και τα ποινικά ακροατήρια, με μέτρα προστασίας βέβαια και συγκριμένους περιορισμούς.

Αυτά όμως μέχρι τη στιγμή που κοκκίνησε η Αττική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ  ΝΕΑ ΚΥΑ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ