Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ολόκληρο το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για το “κόψιμο” των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές – Διαβάστε όλη την απόφαση του Α1 Τμήματος

Με ποια επιχειρήματα βγήκαν… εκτός οι “Σπαρτιάτες”. Η 122σελιδη απόφαση για την ανακήρυξη των κομμάτων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ολόκληρο το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για το “κόψιμο” των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές – Διαβάστε όλη την απόφαση του Α1 Τμήματος EUROKINISSI

Περισσότερες από 50 σελίδες από τις 122σελιδη απόφασή τους οι δικαστές εξηγούν τους λόγους που οδήγησαν εκτός Ευρωεκλογών τους Σπαρτιάτες, κρίνοντας πως ο καταδικασθείς πρωτοδίκως σε 13 έτη κάθειρξης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», το οποίο υποκαθιστά τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία».

Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι αρεοπαγίτες «στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και την παράνομη οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου, την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση  ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα».

Κλείνοντας το σκεπτικό τους σημειώνουν ότι με βάση όλα τα πραγματικά περιστατικά που παρατέθηκαν, «το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Εκτός Ευρωεκλογών οδήγησαν τους Σπαρτιάτες

spartiates

Ευρωεκλογές 2024: Η αίτηση συμμετοχής Στίγκα και ο ρόλος Κασιδιάρη

Σύμφωνα με την απόφαση «στις εθνικές εκλογές της 25 Ιουνίου 2023 υπέβαλε αίτηση συμμετοχής ο συνδυασμός «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» με πρόεδρο τον Βασίλειο Στίγκα, του οποίου ανακηρύχθηκε η συμμετοχή στις εν λόγω εκλογές με την υπ΄αρ. 95/2023 απόφαση αυτού του Τμήματος. Ο ως άνω συνδυασμός ιδρύθηκε το έτος 2017 από τον Βασίλειο Στίγκα, χωρίς να έχει συμμετάσχει σε εκλογές. Ο Βασίλειος Στίγκας ως υποψήφιος βουλευτής της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ» στις Αριθ. απόφασης 1/2024 βουλευτικές εκλογές και ευρωεκλογές του 2019 έλαβε 35 και 752 ψήφους, αντίστοιχα, ενώ στις εθνικές εκλογές της 21-5-2023 δεν έλαβε μέρος. Μετά την ως άνω μη ανακήρυξη και μη συμμετοχή στις εκλογές της 25-6-2023 του συνδυασμού «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και την ανακήρυξη και συμμετοχή σε αυτές του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», ο Ηλίας Κασιδιάρης με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: Στις 8 Ιουνίου 2023: “Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ψηφίσω και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, που θα εισέλθει δυναμικά στη βουλή και θα αποτελέσει την πιο ισχυρή εθνική αντιπολίτευση. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Αφού απέκλεισαν με αντισυνταγματικό τρόπο τους ΕΛΛΗΝΕΣ, θα στηρίξω συνειδητά τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ που αποτελούν διαχρονικά και συμβολικά την πρώτη γραμμή των Ελλήνων στους αγώνες για την Ελευθερία”.

Εκτός Ευρωεκλογών οδήγησαν τους Σπαρτιάτες-Η απόφαση του Αρείου Πάγου: Ο πραγματικός αρχηγός των «Σπαρτιατών»

Βάσει του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου «από όλα τα προαναφερόμενα καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», το οποίο υποκαθιστά τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία.

Προστίθεται δε ότι «στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και την παράνομη οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου, την οποία – τονίζεται – «εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα. Κατ΄ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Δείτε εδώ όλη την απόφαση

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ