Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο Β. Στίγκας στον Άρειο Πάγο – Επί 5 ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις της Γ. Αδειλίνη – ΒΙΝΤΕΟ

“Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κρατική επιχορήγηση και άλλα πράγματα” είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών. Δεν διευκρίνισε εάν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Δήλωσε πως δεν εκβιάζεται από βουλευτές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο Β. Στίγκας στον Άρειο Πάγο – Επί 5 ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις της Γ. Αδειλίνη – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Ολοκλήρωσε έπειτα από σχεδόν πέντε ώρες την κατάθεση του στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας εξαιτίας των καταγγελιών του οποίου περί «Greek mafia» στο κόμμα διενεργείται πλέον έρευνα από την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη.

Μετά το τέλος της κατάθεσής του δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους και υποστήριξε ότι επανέλαβε τις καταγγελίες, χωρίς να διευκρινίζει αν κατανόμασε πρόσωπα. Για τις καταγγελίες του περί προσπάθειας κάποιων να εκμεταλλευτούν την κρατική επιχορήγηση σχολίασε: «Τα είπα στην κυρια εισαγγελέα. Κάποιοι προσπάθησαν και με τη συμπεριφορά τους να κάνουν όχι μόνο αυτό, αλλά και αλλά πράγματα».

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, δεν αισθάνεται εκβιαζόμενος από κανένα αυτή τη στιγμή, ενώ έκανε λόγο για «απόλυτο συγχρονισμό με τους βουλευτές του» πλην του κ. Φλώρου.

Η κατάθεση του προέδρου των Σπαρτιατών έγινε μετά την απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί η ίδια λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει περί “greek mafia” και Δον Κορλεόνε.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο κ. Στίγκας σε δηλώσεις του είχε επίσης υποστηρίξει πως βουλευτές του κόμματος επισκέπτονταν τον καταδικασμένο για συμμέτοχη σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού και έπαιρναν γραμμή. Κάτι βέβαια που αναίρεσε μετά την πρώτη κατάθεσή του στις Σεπτεμβρίου 2023 στην κυρία Αδειλίνη, που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες,  λέγοντας χαρακτηριστικά πως “εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στο Δομοκό”.

Δεν αποκλείεται πάντως η κυρία Αδειλίνη, αν το κρίνει αναγκαίο, να καλέσει να καταθέσουν και άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν αναφερθεί από τον κ. Στίγκα ή κρίνει ότι η κατάθεσή τους θα συμβάλει στην προκαταρκτική έρευνα που διεξάγει.

Στίγκας

EUROKINISSI

Κατάθεση Στίγκα στον Άρειο Πάγο: «Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας»

Κατά την πρώτη κατάθεσή του ο κ. Στίγκας ανέφερε πως «Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα. Εχθές κάναμε μια συγκέντρωση με την κοινοβουλευτική ομάδα, οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές ζήτησαν συγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο αλλά και προς το πρόσωπο μου, άρα είναι στη κοινοβουλευτική ομάδα συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη τη κοινοβουλευτική ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος.

Αφήστε με να πω στην εισαγγελέα ότι ξέρω. Υπάρχουν μεθοδεύσεις  οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε όπως το είπα από διάφορους από εξωκοινοβουλευτικούς. Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας.

Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στο Δομοκό. Να παίρνουν οδηγίες από κάποιους άλλους ενδεχομένως να ήταν. Θα δούμε αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από το Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρης καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για το Δήμο της Αθήνας» είπε εξερχόμενος του Αρείου Πάγου».

Παράλληλα, ο κ. Στίγκας διένειμε στους δημοσιογράφους κοινή δήλωση βουλευτών του κόμματος του με την οποία επιβεβαιώνουν την ενότητα των «Σπαρτιατών» και τη στήριξη προς το πρόσωπό του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ