Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023

Ολομέλεια Δικηγόρων για Ουκρανία: Κατάφωρη παραβίαση διεθνούς δικαίου

H Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ολομέλεια Δικηγόρων για Ουκρανία: Κατάφωρη παραβίαση διεθνούς δικαίου freepik

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Ανακοίνωση εξέδωσε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την ώρα που ο πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων τονίζει ότι η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και είναι απερίφραστα καταδικαστέα.

«Η δια της βίας παραβίαση των συνόρων ανεξαρτήτων κρατών και η, συνεπεία αυτής,  προσπάθεια αναθεώρησής τους , αποτελεί παράνομη πράξη, η οποία θα πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα  του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών», σημειώνουν οι δικηγόροι και προσθέτουν πως «ήδη οι εκπρόσωποι μας στα ευρωπαϊκά όργανα, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας,  έχουν λάβει θέση σε αυτή την κατεύθυνση».

Unsplash

«To δικηγορικό σώμα καλεί τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν λυσιτελώς  για την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας και την αποκατάσταση της νομιμότητας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή.

Και συνεχίζει: «Παράλληλα δε,  να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ορθή διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης, των μεταναστευτικών ροών και των συνεπειών  , που η πολεμική αυτή σύγκρουση επιφέρει».

«Η Ευρώπη, για μία ακόμη φορά, γίνεται πεδίο πολεμικών συγκρούσεων, που θα επιφέρουν ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες σε όλους τους λαούς της, απροσδιόριστες σήμερα ως προς την έκταση και έντασή τους. Η Ιστορία, ως φαίνεται, δεν ήταν διδακτική για κάποιους», σημειώνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

«Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας, στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου, θα αναπτύξουν σχετικές πρωτοβουλίες», καταλήγουν οι δικηγόροι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ