Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα μηδέν για το νέο “κίνημα της γραβάτας”: Κλείνουν τα δικαστήρια και πάνε μαζί με τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες στο υπουργείο Οικονομικών

Το ραντεβού των δικηγόρων και ελεύθερων επαγγελματιών είναι έξω από το υπουργείο Οικονομιικών. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έναντι στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ώρα μηδέν για το νέο “κίνημα της γραβάτας”: Κλείνουν τα δικαστήρια και πάνε μαζί με τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες στο υπουργείο Οικονομικών Freepik

Προ των πυλών το νέο «κίνημα της γραβάτας», με τους δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να οργανώνουν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στις 11 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Τα νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης είναι άδικα. Πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση των δικηγόρων και για το λόγο αυτό καλούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στη συγκέντρωση.

Ήδη, οι δικηγόροι βρίσκονται στο δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής από όλες τις δίκες, ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου.

Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχουν διοργανώσει οι δικηγόροι με άλλους επαγγελματικούς φορείς έχει καταστεί σαφές πως δεν δέχονται τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.

Ενδεικτική υπήρξε η αποστροφή στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη με άλλους φορείς του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού.

“Μας τσουβαλιάζουν ενιαία και μας χαρακτηρίζουν συλλήβδην φοροφυγάδες” υπογράμμισε με όλους τους συμμετέχοντες να συναινούν πως πρόκειται για οριζόντιο μέτρο που πλήττει τη μεσαία.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του ΔΣΑ, που άνοιξε την κοινή συνέντευξη, υπήρξε σαφής: «Θα βρεθούμε απέναντί τους στους δρόμους, στα δικαστήρια, όπως κάναμε το νόμο Κατρούγκαλου».

Νέο "κίνημα της γραβάτας"

freepik

«Το νέο φορολογικό θα οδηγήσει πολλούς από εμάς σε οικονομικό αφανισμό» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλίας Κλάππας, τονίζοντας με τη σειρά του πως «τα νέα μέτρα στοχεύουν στην αξιοπρέπειά μας, γιατί όλους μας χαρακτηρίζουν ως φοροφυγάδες».

Το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Σύμφωνα με όσα είχε αποφασίσει το Δ.Σ. του ΔΣΑ επικυρώνοντας την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος:

* Στις 22.11.2023 Πανδικηγορική αποχή από τις 10:00′ έως 16:00′ των μαχόμενων δικηγόρων, έμμισθων δικηγόρων στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, Τραπεζών, ΔΕΚΟ, συνεργατών δικηγορικών γραφείων και δικηγορικών εταιρειών και τη συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 22/11/2023 και ώρα 13:00.

Οριζόταν παράλληλα μέχρι τις 22 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του δεύτερου διήμερου αποχής:

– Αποχή των μελών του από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας όπως καθορίζεται από τον Ν. 3429/2005) μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου.

– Αποχή των μελών του από όλες τις δίκες κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο.

– Αποχή των μελών τους από έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς επίσης και από  εντολές προς εκτέλεση, ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, λαμβανομένης υπόψιν της πάγιας θέσης του σώματος για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων πολιτών.

– Αποχή των μελών τους από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη δικηγόροι (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου κλπ).

Ποιοι έχουν δηλώσει «παρών» και συμμετείχαν στην συνέντευξη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών

Στη συγκέντρωση αναμένεται να λάβουν μέρος οι συμμετέχοντες στην πρόσφατη συνέντευξη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών και συγκεκριμένα οι:

* Γενική Συνομοσπονδία, Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ)

* Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

* Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

* Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

* Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ)

* Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών

* Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

* Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (ΣΣΕΑΠΑΔ)

* Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας

* Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Επιμελητών Ελλάδας

* Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

* Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ