Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα μηδέν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών: Σε αναστολή σύμβασης οι αρνητές – ΒΙΝΤΕΟ

Εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ώρα μηδέν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών: Σε αναστολή σύμβασης οι αρνητές – ΒΙΝΤΕΟ

Ώρα μηδέν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών καθώς τελείωσε η διορία που είχαν προκειμένου να εμβολιαστούν ενώ από σήμερα θα ισχύουν οι αναστολές σύμβασης στους αρνητές. Εκτιμάται ότι περίπου 10.000 με 15.000 υγειονομικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι σε όλη τη χώρα.

΅Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, από τις ελλείψεις που θα δημιουργηθούν λόγω των ανεμβολίαστων υγειονομικών, μεγαλύτερα προβλήματα θα προκύψουν στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, την Αχαΐα, την Κρήτη αλλά και κάποια νησιά των Κυκλάδων.

Οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί θα πρέπει να επιστρέψουν την προκαταβολή 15θημέρου του μισθού τους, καθώς θα θεωρηθεί ως αχρεωστήτως καταβληθείς.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή δε θα βρίσκονται στις ίδιες θέσεις και υπηρεσίες κατά την επιστροφή στην εργασία τους, καθώς οι ανάγκες στο υγειονομικό σύστημα ενδεχομένως να έχουν μεταβληθεί. Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών: Σε αναστολή οι αρνητές

Ανοίγει η πλατφόρμα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προς κάλυψη των κενών

Από σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προς κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες, ενώ επίκειται η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης που θα περιλαμβάνει αναλυτικό οδηγό για τη διαδικασία. Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών: Σε αναστολή οι αρνητές

Πλεύρης: Η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν είναι τιμωρητική

«Η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν είναι τιμωρητική. Όπως όμως ο γιατρός ή ο νοσηλευτής μπορεί να επιλέγει να μην εμβολιαστεί, έτσι και ο ασθενής, πχ ο ογκολογικός, μπορεί να επιλέξει να τον περιθάλψει γιατρός ή νοσηλευτής που έχει εμβολιαστεί», δήλωσε την Τρίτη ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών: Σε αναστολή οι αρνητές

Αναστολή αδειών όλων των υγειονομικών από σήμερα σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ

Σε αναστολή όλων των κανονικών αδειών των υγειονομικών από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου έχει προχωρήσει το υπουργείο Υγείας. Η ανάκληση των αδειών αφορά το προσωπικό που απασχολείται στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Περιφερειακά/Τοπικά Ιατρεία καθώς και τον Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ). Ανοίγει η πλατφόρμα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προς κάλυψη των κενών Από σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προς κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες, ενώ επίκειται η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης που θα περιλαμβάνει αναλυτικό οδηγό για τη διαδικασία.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «το πρώτο 15μερο Σεπτεμβρίου θεωρείται κρίσιμο για την διαχείριση της πανδημίας, καθώς επιστρέφουν οι πολίτες από τις διακοπές τους και ανοίγουν οι δραστηριότητες στην κοινωνία. Όπως έχει αναφερθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανά πάσα στιγμή το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες και όχι μόνο εκείνους που πάσχουν από covid-19».

ΒΙΝΤΕΟ: OPEN

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ