Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Ώρα της κάλπης για την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Ψηφίζει για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022. Όλες οι διαδικασίες και οι ημερομηνίες των εκλογών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ώρα της κάλπης για την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Ψηφίζει για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Eurokinissi/Γεωργία Παναγοπούλου

Έχοντας μόλις προ ημερών ολοκληρώσει την 36η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ετοιμάζει τώρα τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν, μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 για τις Εισαγγελίες της Περιφέρειας και την μεθεπομένη Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022, για τις Εισαγγελίες της Αθήνας και του Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση καλεί όσους επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για θέση μέλους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής, να καταθέσουν σχετική γραπτή δήλωση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10  Ιανουαρίου 2022 και ώρα 15:00, καταβάλλοντας ταυτόχρονα το ποσό των 30 ευρώ στο Ταμείο της Ένωσης ή καταθέτοντάς το στον τραπεζικό λογαριασμό της με παράλληλη αποστολή αντιγράφου του παραστατικού κατάθεσης μαζί με την υποβολή της υποψηφιότητάς τους στο e-mail της Ένωσης. Ένωση Εισαγγελέων

Όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, μείζον ζήτημα αποτελούν οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης με αφορμή και τις αναφορές από τα Ανώτατα Δικαστήρια περί έναρξης απολύσεων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι αδικαιολόγητα καθυστερούν υποθέσεις.

Σύμφωνα με όσα είχε γράψει και το dikastiko.gr αναγκαία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), Ευάγγελος Μπακέλας την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μεν περιπτώσεις δικαστών και εισαγγελέων που καθυστερούν, αλλά είναι ελάχιστες και για αυτές λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα.

Αντιθέτως, υπέδειξε την ανάγκη μίας συνολικής μεταρρύθμισης, σημειώνοντας πως οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης δεν οφείλονται μόνο στους δικαστές. Ένωση Εισαγγελέων

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπακέλας την τελευταία τριετία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκαν 390.000 μηνύσεις και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατατέθηκαν 140.000 μηνύσεις, ενώ στον νέο Ποινικό Κώδικα, η ισχύς του οποίου άρχισε το 2019, έχουν γίνει έως τώρα 100 τροποποιήσεις.

Επίσης, χαρακτήρισε αναγκαία την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, η οποία ναι μεν  έχει νομοθετικά προβλεφθεί εδώ και 28 χρόνια, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε η σύστασή της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ