Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Οργιάζει η προπαγάνδα της Άγκυρας Ελληνικά F -16 παρενόχλησαν το “Τσεσμέ” – Διαψεύδει η Αθήνα

Ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για συνηθισμένες παρενοχλήσεις : «Ήταν μία από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας. Οι αποφάσεις μας και οι κινήσεις σας μας σε αυτό το πεδίο είναι ξεκάθαρες. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οργιάζει η προπαγάνδα της Άγκυρας Ελληνικά F -16 παρενόχλησαν το “Τσεσμέ” – Διαψεύδει η Αθήνα

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε  -επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας- ότι 4 ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο «Τσεσμέ» που πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Anadolu.

Μάλιστα το Ανατολού, επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, υποστηρίζει πως «δόθηκε η πρέπουσα απάντηση» στα ελληνικά F-16, που πλησίασαν σε απόσταση χιλίων μέτρων.

Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για συνηθισμένες παρενοχλήσεις : «Ήταν μία από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας. Οι αποφάσεις μας και οι κινήσεις σας μας σε αυτό το πεδίο είναι ξεκάθαρες. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει».

Από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναφέρουν πως όντως υπάρχει ελληνική αεροπορική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή αλλά όχι στην περιοχή που κινείται το Τσεσμέ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ