Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Οριστικό: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου – Τα τεστ που θα κάνουν οι μαθητές

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με έναν τρόπο που θα είναι ασφαλή για όλα τα παιδιά και τους εργαζομένους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οριστικό: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου – Τα τεστ που θα κάνουν οι μαθητές EUROKINISSI

Κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ενεργοποιούνται.

Σύμφωνα με την υπουργό οι αλλαγές στο άνοιγμα των σχολείων θα είναι τρεις:

-Την πρώτη εβδομάδα θα γίνουν τρία αντί για δύο self test.

-Τα δύο self test θα γίνονται εβδομαδιαίως και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

-Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε πέντε ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν τρία self test σε πέντε ημέρες.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με έναν τρόπο που θα είναι ασφαλή για όλα τα παιδιά και τους εργαζομένους στα σχολεία.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη στη χώρα μας, ωστόσο η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παρατηρείται κυρίως στα επείγοντα περιστατικά και στις απλές κλίνες.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι «έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον σύνδεσμο ελληνικών κλινικών και άμεσα θα μας διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές από το 10-15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περαστικά».

Τα αυξημένα κρούσματα covid-19 υποχρεώνουν σε αλλαγή του πιστοποιητικού νόσησης σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά τη σημερινή ενημέρωση, προσθέτοντας ότι με ΚΥΑ που θα εκδοθεί, αρκεί το θετικό rapid test προκειμένου για άδεια από την εργασία.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που θα διαθέσει το 10% έως 15% απλών κλινών του για covid περιστατικά.

Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση είπε ο υπουργός και προβαίνουμε σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ