Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ωρωπός: “Παρουσία αστυνομίας και ανθρώπων του Δήμου ενήργησαν οι διασώστες” λέει η δικηγόρος του απολυθέντα υπαλλήλου – ΒΙΝΤΕΟ

Η δικηγόρος Βάσω Πανταζή ισχυρίστηκε πως "οι δύο διασώστες δεν κατέβρεξαν την ηλικιωμένη αλλά την έσωσαν, γιατί ζούσε σε ένα σπίτι - υγειονομική βόμβα". "Πρόκειται για απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια βασανισμού" λέει ο Θάνος Πλεύρης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ωρωπός: “Παρουσία αστυνομίας και ανθρώπων του Δήμου ενήργησαν οι διασώστες” λέει η δικηγόρος του απολυθέντα υπαλλήλου – ΒΙΝΤΕΟ grtimes.gr

Μία σοβαρή καταγγελία για τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό που παραπέμπουν σε “μεσαίωνα” με το πλήρωμα ενός δημοτικού ασθενοφόρου να πλένει με το λάστιχο, γυμνή και ξαπλωμένη γυναίκα πάνω σε μία κουβέρτα, σε πυλωτή πολυκατοικίας, έκανε το πρωί της Τρίτης η δικηγόρος του του ενός εκ των δύο διασωστών.

Συγκεκριμένα η δικηγόρος του απολυθέντα υπαλλήλου στον ΑΝΤ1 κατήγγγειλε πως το περιστατικό ντροπής έγινε παρουσία του Δήμου και της Αστυνομίας.

Η Βάσω Πανταζή ισχυρίστηκε ακόμη πως οι δύο διασώστες δεν κατέβρεξαν την ηλικιωμένη αλλά την έσωσαν, γιατί «ζούσε σε ένα σπίτι – υγειονομική βόμβα».

Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: Παρενέβη εισαγγελέας

Την ίδια ώρα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε και φέρεται να έγινε το Σάββατο στον Ωρωπό με πλήρωμα ασθενοφόρου εταιρίας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο για παροχή έργου.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με το περιστατικό στον Ωρωπό.

Σε αυτήν τονίζει πως ο ένας εκ των διασωστών είναι είναι υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου και κινείται η διαδικασία απόλυσής του.

Η ανακοίνωση:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

“Πρόκειται για απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια βασανισμού” λέει ο Θάνος Πλεύρης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ