Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024

Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης κατηγορεί ο Γ. Κύρτσος την εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής υπέβαλε το πρωί της Τετάρτης μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ζητεί σύμφωνα με τον συνήγορό του Γ. Μαντζουράνη από τους αρμόδιους εισαγγελείς να πράξουν το καθήκον τους χωρίς αδικαιολόγητες ή προσχηματικές βραδυπορίες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης κατηγορεί ο Γ. Κύρτσος την εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ eurokinissi

Ποινική διερεύνηση της τέλεσης σειράς εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης ζητεί με τη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος και στρέφεται κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, της εισαγγελέως Εφετών διορισμένης στην ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου καθώς και μίας αξιωματικού της ΕΛΑΣ που κατείχε θέση ευθύνης στην Υπηρεσία.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης του εγκλήματος της εγκληματικής οργάνωσης, στη μήνυση του κ. Κύρτσου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «είναι πρόδηλον ότι η παράνομη παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών μου έγινε από επιχειρησιακώς δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση τουλάχιστον τριών προσώπων, που επιδιώκει την τέλεση των ως άνω και ενδεχομένως και άλλων κακουργημάτων».

Κύρτσος

eurokinissi

Κύρτσος: Καταπατώνται τα συνταγματικά και δημοκρατικά μου δικαιώματα

Εξερχόμενος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο κύριος Κύρτσος δήλωσε: “Κατέθεσα μήνυση εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Αντιδρώ ως Έλληνας Πολίτης, γιατί θεωρώ ότι καταπατώνται τα συνταγματικά και δημοκρατικά μου δικαιώματα. Φυσικά αντιδρώ και ως Ευρωβουλευτής γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να συμμετέχω στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να θεωρούμαι ύποπτος, επικίνδυνος μάλλον για την εθνική ασφάλεια στην πατρίδα μου. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα δώσω ευρωπαϊκή συνέχεια στην υπόθεση“.

Γ. Μαντζουράνης: Οι εισαγγελείς να πράξουν το καθήκον τους

Σε δήλωσή του μετά την κατάθεση της μήνυσης ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος του Γιώργου Κύρτσου και επικεφαλής του Τμήματος Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ ανέφερε:

«Με τη σημερινή μήνυση ο κ. Κύρτσος ζητεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς να πράξουν το καθήκον τους χωρίς αδικαιολόγητες ή προσχηματικές βραδυπορίες και να κλείσουν τα αυτιά τους σε εντολές και υποδείξεις και να αντισταθούν σε πιέσεις απ’ όπου και αν προέρχονται. Με την ελπίδα να μην λειτουργήσουν ως νομικοί σύμβουλοι της ΕΥΠ και της COSMOTE».

Κύρτσος

eurokinissi

Οι ενδείξεις παρακολούθησης

Στη μήνυση γίνεται λόγος στα δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Κύρτσο να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης, ενώ αναφέρεται και σε κάποιες ενδείξεις που ενισχύουν το ενδεχόμενο να είναι θύμα υποκλοπών τηλεφωνικών συνομιλιών.

«Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών εντοπίζονται συνεχώς φαινόμενα, που παραπέμπουν σε παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών μου.

Συγκεκριμένως έχουν διαπιστωθεί:

* Συχνότατος αιφνίδιος τερματισμός συνδιαλέξεων, που πραγματοποιούνται από τη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές χωρίς πρόβλημα συνδεσιμότητας.

* Παρεμβάσεις τρίτων άγνωστων συνομιλητών κατά τη διάρκεια των συνδιαλέξεων μου.

* Ακρόαση αντίλαλου της φωνής μου κατά τη συνομιλία.

* Μετά τον τερματισμό μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξής μου, ο προηγούμενος συνομιλητής μου μπορεί να ακούει την αμέσως επόμενη τηλεφωνική συνδιάλεξή μου με έτερο συνομιλητή.

* Η συχνή υπερθέρμανση της συσκευής κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιώ» επισημαίνεται.

Κύρτσος

eurokinissi

Πού στρέφεται η μήνυση και τα αιτήματα

Στην κατατεθείσα μήνυσή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής καταλήγει:

«ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και με ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου

  1. ΜΗΝΥΩ τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, πρώην Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), την Βασιλική Βλάχου, Εισαγγελέα Εφετών, την Ε.Γ. και κάθε άλλο υπαίτιο πρόσωπο.
  2. ΑΙΤΟΥΜΑΙ την ποινική διερεύνηση της τέλεσης των εγκλημάτων:
  3. κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, που νομοτυποποιείται στις διατάξεις του άρθρου 292 Α Π.Κ,
  4. της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, που νομοτυποποιείται στις διατάξεις του άρθρου 370 Α Π.Κ,

iii. της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών και των όρων και της διαδικασίας άρσης αυτού, που νομοτυποποιείται στις διατάξεις της §1 του άρθρου 10 του Ν.3115/2003,

  1. της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα συνδρομητών ή χρηστών ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, που νομοτυποποιείται στις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 3471/2006,
  2. της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε βαθμό κακουργήματος, που νομοτυποποιείται στις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν.4624/2019,
  3. της εγκληματικής οργάνωσης, που νομοτυποποιείται στις διατάξεις του άρθρου 187 Π.Κ,
  4. ΔΗΛΩΝΩ κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις 63 επ. του ΚΠΔ ότι παρίσταμαι προς υποστήριξη της κατηγορίας, ως δικαιούμενος κατά τον Αστικό Κώδικα χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστην, από τις προπεριγραφείσες αξιόποινες πράξεις σε βάρος μου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ