Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Π. Μαρινάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι ρίχνουμε “μαύρο” στις δίκες ενώ είχε υπερψηφίσει τη διάταξη” –

"Παραπλάνηση και υποκρισία σε πανελλήνια μετάδοση" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανάρτησή του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Π. Μαρινάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι ρίχνουμε “μαύρο” στις δίκες ενώ είχε υπερψηφίσει τη διάταξη” – (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, προχώρησε σε ανάρτηση για το “μαύρο” στις δίκες, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπερψηφίσει τη διάταξη για την οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση. 

Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή διάταξη του νόμου 5119/2024 που έρχεται ως τροποποίηση του νόμου  3090/2002 και προσθέτει και τα μέσα του διαδικτύου σε ότι αφορά στους περιορισμούς στη δημοσιογραφική κάλυψη και μετάδοση δικών. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για “μαύρο” και για “κατασταλτικό μέτρο” που “φιμώνει τους δημοσιογράφους” με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ “έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητας”, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «δεν μπορεί να διαβάσει απλές διατυπώσεις μιας ισχύουσας ρύθμισης».

Όπως αναφέρει σήμερα σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά κατήγγειλαν την Κυβέρνηση ότι δήθεν ρίχνει μαύρο στην ενημέρωση για σοβαρές δίκες, «φιμώνει» τους δημοσιογράφους και λοιπά βαρύγδουπα” συμπληρώνοντας ότι αναφέρονται στην τροποποίηση του άρθρου 8 του νόμου 3090/2002 περί της τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής μετάδοσης της δίκης και επισημαίνοντας ότι “το εν λόγω άρθρο 31 για το οποίο τώρα φωνασκούν, ο ΣΥΡΙΖΑ το υπερψήφισε, ενώ η Νέα Αριστερά δήλωσε «παρών»”.

Η ανάρτηση του κ. Μαρινάκη καταλήγει “Για μια ακόμη φορά και παραπλανούν και υποκρίνονται και, μάλιστα, σε πανελλήνια μετάδοση”.

Μαρινάκης για “μαύρο” στις δίκες: Η ανάρτηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα καταγγέλλει αυτά που υπερψηφίζει – Παραπλάνηση και υποκρισία σε πανελλήνια μετάδοση

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά κατήγγειλαν την Κυβέρνηση ότι δήθεν ρίχνει μαύρο στην ενημέρωση για σοβαρές δίκες, «φιμώνει» τους δημοσιογράφους και λοιπά βαρύγδουπα.

Αναφέρονται στην τροποποίηση του άρθρου 8 του νόμου 3090/2002 περί της τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής μετάδοσης της δίκης. Ο νόμος αυτός προέβλεπε ότι απαγορεύεται η «ολική ή μερική μετάδοση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, καθώς και η κινηματογράφηση και μαγνητοσκόπηση της δίκης ενώπιον ποινικού, πολιτικού ή διοικητικού δικαστηρίου, εκτός αν το ίδιο το δικαστήριο παράσχει τη σχετική άδεια». Αυτό που δεν προέβλεπε είναι η ραγδαία ανάπτυξη των νέων τεχνολογικών μέσων και του Ίντερνετ. Έτσι η Κυβέρνηση, πρόσθεσε στην διάταξη αυτή – με την ίδια ακριβώς διατύπωση – και την μετάδοση μέσω Διαδικτύου. Καμία απαγόρευση λοιπόν, απλώς εκσυγχρονισμός στα δεδομένα του σήμερα.

Αλλά εκτός από αυτό, όπως προκύπτει και από την ψηφοφορία στη Βουλή, το εν λόγω άρθρο 31 για το οποίο τώρα φωνασκούν, ο ΣΥΡΙΖΑ το υπερψήφισε, ενώ η Νέα Αριστερά δήλωσε «παρών».

Για μια ακόμη φορά και παραπλανούν και υποκρίνονται και, μάλιστα, σε πανελλήνια μετάδοση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ