Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Πανελλήνιες 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Γίνονται προσπάθειες ώστε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων 2022 να ανακοινωθούν πριν τις 15 Αυγούστου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πανελλήνιες 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες 2022 ανακοινώθηκαν και τώρα αναμένεται να βγουν οι βάσεις. Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, γίνονται προσπάθειες ώστε τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν πριν τις 15 Αυγούστου. Παράλληλα, η κ. Νίκη Κεραμέως δεν απέκλεισε να σημειωθεί πτώση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και τμήματα.

Θα προσλάβουμε 3.500 επιπλέον προσωρινούς εκπαιδευτικούς” τόνισε η υπουργός αναφορικά με το νέο ολοήμερο σχολείο. Όπως είπε, επεκτείνεται το ωράριο των σχολείων μέχρι τις 17:30, και δεν υπάρχει κανένα κριτήριο για την πρόσβαση των μαθητών. Ωστόσο, το 50% των ολοήμερων τμημάτων θα εφαρμοστεί πιλοτικά.

Προστίθεται η δυνατότητα για τους φοιτητές να κάνουν εσωτερικό Erasmus και μπορούν πλέον να αποκτούν διπλά πτυχία επισήμανε η υπουργός αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

“Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε θετικά, και είμαστε στη διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος και αμέσως μετά θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων”, είπε, τέλος, η κ. Κεραμέως αναφερόμενη στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ