Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις διακοπές ρεύματος: Πολίτες ετοιμάζουν ομαδικές αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ – Σωρεία εντολών στα δικηγορικά γραφεία – BINTEO

Αγανακτισμένοι πολίτες τηλεφωνούσαν όλες αυτές τις 3 μέρες στην Εισαγγελία και ζητούσαν να παρέμβει- Εκατοντάδες τηλεφωνήματα σε δικηγορικά γραφεία και απίστευτες καταγγελίες από πολίτες που πάγωσαν από το κρύο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις διακοπές ρεύματος: Πολίτες ετοιμάζουν ομαδικές αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ – Σωρεία εντολών στα δικηγορικά γραφεία – BINTEO freepik

Παρέμβαση εισαγγελέα για ρεύμα: Ποινικές ευθύνες μέσω της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και αστικές μέσω των δικηγορικών γραφείων στα οποία δίνουν εντολές να ασκήσουν αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ, αναζητούν πλέον οι πολίτες εξαιτίας της πολυήμερης διακοπής ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής που υπέστησαν λόγω της κακοκαιρίας.

Παρέμβαση εισαγγελέα για ρεύμα

EUROKINISSI

Η εισαγγελία

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  για να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης. Η εντολή ήρθε μετά τα δημοσιεύματα αλλά και δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα και εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα  και να ζουν μέσα σε πολικές θερμοκρασίες χωρίς να μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου.

Παρέμβαση εισαγγελέα για ρεύμα

freepik

 

Παρέμβαση εισαγγελέα για ρεύμα: Αγωγές

Την ίδια ώρα στα δικηγορικά γραφεία φτάνουν σωρηδόν οι εντολές για αγωγές αποζημίωσης από πολίτες που είδαν να μένουν χωρις ηλεκτρικό και άρα χωρίς θέρμανση μέσα στο πολικό ψύχος. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που οι τιμές ενέργειας έχουν ξεφύγει σε εξωπραγματικά επίπεδα, αναντίστοιχα πλήρως με το επίπεδο των παρεχόμενων πληροφοριών.

Παρέμβαση εισαγγελέα για ρεύμα

freepik

Όπως εξηγεί στο dikastiko.gr η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, “από τη Δευτέρα έως σήμερα έμειναν χωρίς ρεύμα περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά, μερικά από τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 50 ώρες. Γίνεται άμεσα αντιληπτό από όλους ότι τα συγκεκριμένα νοικοκυριά υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, ιδιαίτερα όσοι είχαν μικρά παιδιά αλλά και ασθενείς που χρησιμοποιούν ιατρικά μηχανήματα για την υποστήριξη του καρδιακού και αναπνευστικού τους συστήματος.

Οι πολίτες που έμειναν χωρίς ρεύμα θα πρέπει να αξιώσουν αποζημιώσεις ανάλογα με τη βλάβη που έχουν υποστεί. Ήδη προβλέπεται ότι πολίτες που έχουν υποστεί υλικές ζημίες, έχει πάθει βλάβη δηλαδή η ηλεκτρονική συσκευή, αποζημιώνονται με ποσά έως 600 ευρώ.

Εδώ μιλάμε όμως για μια απίστευτη ταλαιπωρία που για κάποιους διήρκησε για πάνω για δύο ημέρες. Δύο μέρες χωρίς φως, χωρίς θέρμανση, χωρίς τρόφιμα”.

Ήδη πολίτες από Νέα Μάκρη, Ραφήνα και Μαραθώνα ετοιμάζουν αγωγές προς ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ. Μάλιστα, κάτοικος από τον Ν. Βουτζά μιλώντας στο ΟPEN  δήλωσε πως 54 οικογένειες έχουν προσέλθει στο κάλεσμα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ