Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο ποδοσφαιριστή στη Λαμία – Έπαιζε με δελτίο άλλου παίκτη

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας. Έπαιζε με δελτίο άλλου και χωρίς ταυτοποίηση.

NEWSROOM
Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο ποδοσφαιριστή στη Λαμία – Έπαιζε με δελτίο άλλου παίκτη

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο θάνατος του ποδοσφαιριστή Μάκη Χριστόπουλου στα αποδυτήρια του γηπέδου του Νέου Κρικέλλου. Ο νεαρός έφυγε από τη ζωή την Πρωτομαγιά από ανακοπή καρδιάς, στο γηπέδου του Νέου Κρικέλλου σε αγώνα Β’ κατηγορίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 29χρονος που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. περίπου 15 λεπτά πριν λήξει ο αγώνας αισθάνθηκε δυσφορία και αποχώρησε πηγαίνοντας μόνος του στα αποδυτήρια, όπου και κατέρρευσε.

Αμέσως έσπευσε ο γιατρός του αγώνα και ακόμη ένας διασώστης του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο γήπεδο για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο που έφτασε αμέσως στο γήπεδο του Νέου Κρικέλλου και τον παρέλαβε.

Όλο αυτό διάστημα ο άτυχος ποδοσφαιριστής δεν ανταποκρίνονταν στις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι διασώστες.

Το ασθενοφόρο με σειρήνες και συνοδεία της αστυνομίας έφτασε στα Επείγοντα του νοσοκομείο όπου υπήρχε αναμονή και όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω του για να μπορέσουν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς όμως ο ποδοσφαιριστής είχε καταλήξει.

Θάνατος ποδοσφαιριστή: Έπαιζε με δελτίο άλλου παίκτη

Η αστυνομία με εντολή εισαγγελέα σχηματίζει δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από την ζωή ο Μάκης Χριστόπουλος, αλλά και λόγω της ανακολουθίας που υπάρχει στην υπόθεση.

«… φόρεσε τη φανέλα, είχε τόσο όρεξη για μπάλα, μπήκε μόνος του και ώσπου να καταλάβουμε τι έγινε, δεν άντεξε δέκα λεπτά και βγήκε. Βγήκε ένας ποδοσφαιριστής. Βγήκε και του λέει ‘εγώ δεν θα παίξω άλλο’ λέει ‘μπες’. Ερασιτεχνικό σωματείο είμαστε, δεν είμαστε επαγγελματίες», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας στην εκπομπή «Tlive».

Μάλιστα, ο Δημήτρης Βάρσος προχώρησε και σε μια αποκάλυψη: «Η ομάδα είχε ξεκινήσει και αυτός μπήκε στο 48′. Φόρεσε τη φανέλα και μπήκε μέσα με ένα όνομα ο οποίος δεν ήταν ούτε καν στο γήπεδο!»

Ο πρόεδρος της ομάδας ανέφερε πως ο άτυχος αθλητής είχε κάρτα υγείας (βγαλμένη στις 27/10/2021) αλλά δεν ήταν επισήμως μέλος της, λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος.

«Είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν στη Γερμανία και έπρεπε να έρθει ένα χαρτί από εκεί, ότι δεν έχει δελτίο αλλού, για να μπορέσουμε να τον δηλώσουμε σαν ποδοσφαιριστή δικό μας. Σημασία έχει ότι είχε πάει στον γιατρό, παρακολουθούσε προπονήσεις κανονικά στην ομάδα, δεν είχε πρόβλημα κανένα, τον εξέτασε ιδιώτης γιατρός. Το χαρτί το έχουμε, από ‘κει και πέρα ήταν άτυχη στιγμή… Τώρα, τι έχει γίνει, θα το δείξει η νεκροψία».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, σχηματίζεται δικογραφία, αφού ο κάθε παίκτης πρέπει να έχει το δικό του δελτίο ποδοσφαιριστή. Επίσης, δεν ερευνάται μόνο η ευθύνη του προέδρου της ομάδας, αλλά και του διαιτητή, ο οποίος πρέπει να κάνει ταυτοποίηση του κάθε παίκτη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ